oraman
oraman

ایرباس و برترین هاش

نویسنده : هوانوردی بازرگانی - علیرضا فروهر مقدم

اگر طالب آن هستید با یکی دیگر از بزرگ ترین کمپانی های صنعت هوانوردی به نام ایرباس آشنا شوید با ما در ادامه ی این مقاله همراه باشید. آشنایی با ایرباس و در ادامه ایرباس ای 380، ای 350 و ای 330 نئو به عنوان برترین هواپیماهای این کمپانی، عناوین این مقاله ی جذاب و خواندنی را تشکیل داده اند.

ایرباس ای 380

امروزه شرکت هواپیماسازی ایرباس، سازنده ی بزرگ ترین هواپیمای جت مسافربری جهان به نام ایرباس ای 380 می باشد که آن را فراروی رقابت با شرکت بویینگ قرار داده است. ایرباس ای 380، بزرگ ترین هواپیمای غول پیکر جهان به شمار می رود که دارای چهار موتور تمام جت بوده و به صورت کامل دو طبقه می باشد. این هواپیما، بزرگ ترین هواپیمای مسافربری جهان است و رقیب هواپیمای بویینگ 747 نیز به شمار می رود. 

ایرباس ای 380 شرکت هواپیمایی کوانتاس استرالیا

هواپیمای ای 380، جدید ترین دستاورد شرکت هواپیماسازی ایرباس به شمار می رود که با دو طبقه ی کامل، چهار موتور جت، ساخت شرکت بریتانیایی رولزرویس و حداکثر ظرفیت بیش از 850 مسافر، به عنوان بزرگ ترین هواپیمای مسافربری جهان وارد عرصه ی صنعت هوانوردی تجاری شده است. یکی از کاربردهای این هواپیما در سفرهای بین قاره ای می باشد که توانایی جابجایی تعداد زیادی مسافر را دارا می باشد، به طوری که تعداد صندلی های آن در مدل استاندارد با سه کلاس مسافربری بالغ بر پانصد و بیست و پنج نفر و در مدل‌هایی که تنها دارای یک کلاس اقتصادی هستند این ظرفیت تا هشتصد و پنجاه و سه نفر قابل گسترش می باشد. 

هواپیمای ایرباس 380 شرکت هواپیمایی امارات

این هواپیما، نخستین بار در تاریخ بیست و هفت آوریل سال ۲۰۰۵ میلادی به صورت آزمایشی از تولوز فرانسه به پرواز در آمد و پس از انجام تست های مختلف پروازی دو سال بعد، در ۲۵ اکتبر ۲۰۰۷ میلادی به طور رسمی سرویس تجاری خود را با پرواز در شرکت هواپیمایی سنگاپور ایرلاین، از مبداء سنگاپور به مقصد سیدنی آغاز کرد. 

ایرباس ای 380 شرکت هواپیمایی سنگاپور

 در هواپیمای ای 380 تجهیزات بسیار پیشرفته ای به کار رفته است، ای 380 به مانند سایر کابین های جدید ایرباس مجهز به کابین خلبان شیشه ای بوده و تمامی ابزارهای ناوبری به کار رفته در آن فول اتوماتیک می باشد. این هواپیما می تواند دور 180 درجه ای را در مسافتی به طول 5/56 متر انجام دهد که سه و نیم متر از شصت متر استاندارد ابعاد فرودگاه ها کمتر است. سرعت عملیاتی این هواپیما حدود 1060 کیلومتر بر ساعت است و برد آن هشت هزار مایل دریایی با بیشترین تعداد مسافر می باشد. 

کابین خلبان ایرباس ای 380

جالب است بدانید زمان بارگیری کامل این هواپیما شامل پیاده کردن مسافران، تمیز کردن محیط داخلی هواپیما و سوار کردن مسافران برای پرواز بعدی حداقل نود دقیقه به طول می انجامد. در این هواپیما، مکان های خاصی برای استراحت، خواب، خرید و تفریحات و سرگرمی های گوناگون از طرف شرکت سازنده ی ایرباس پیش‏ بینی شده است؛ هرچند که بعید به نظر می‏ رسد شرکت های هوایی به دلایل اقتصادی، وجود چنین مکان هایی را قبول نمایند. البته لازم به ذکر است شرکت هواپیمایی سنگاپور، در ای 380 خود تعداد دوازده سوییت کاملاً احاطه شده را در اختیار مسافران فرست کلاس خود قرار داده است که هر کدام دارای دو صندلی، تخت های دو نفره، میز تحریر، کمد و صفحه ی نمایش 23 اینچی است و هزینه ی آن ها بیست و پنج درصد بالاتر از بلیت استاندارد فرست کلاس می باشد و آن را تحت عنوان کلاس بالاتر از فرست به مسافران ویژه ی خود در کلاس فرست ارایه می دهد. 

سوییت فرست کلاس 380 شرکت هواپیمایی سنگاپور

همین طور شرکت هواپیمایی کوانتاس، در مدل فرست کلاس خود تخت هایی تعبیه کرده است که از صندلی به تختی دراز و صاف تبدیل می شوند؛ البته تمامی این امکانات در حالی است که شرکت هواپیمایی امارات هنوز امکانات فرست کلاس هواپیمای ای 380 خود را به نمایش نگذاشته است؛ اما به نقل از این شرکت در روزنامه ی تایمز مسافران فرست کلاس در آینده ای نزدیک به سمت هواپیمای ای 380 شرکت امارات سرازیر می شوند. این هواپیما با نام تجاری و غیر رسمی سوپر جامبوجت با تمام ویژگی های منحصر به فرد خود دارای یک مشکل بسیار جدی در ورود و خروج مسافرین می باشد به طوری که اغلب فرودگاه ها، می‏بایست دالان های عبور مسافرین و بارها را افزایش دهند تا بتوانند تعداد عظیم مسافران ای 380 و بار آن ها را جابه ‏جا نمایند. بنابراین تعداد قابل توجهی از فرودگاه های مهم جهان می ‏بایست میلیون ها دلار سرمایه‏ گذاری در جهت این بهبود سازی‏ها تا قبل از ورود به خدمت رسمی ای 380 به انجام رسانند و مشکلات تأمین بودجه جهت انجام این بهینه ‏سازی ‏ها در برخی از فرودگاه ها، یک مشکل بسیار جدی برای کاربران ای 380 پدید آورده است. 

استند ای 380 فرودگاه دبی

ایرباس ای380، تنها هواپیمای مسافربری پهن پیکر با چهار موتور و به صورت کامل دو طبقه می باشد که توسط کمپانی ایرباس طراحی و ساخته شده‌ است. این هواپیما، با نام تجاری سوپر جامبوجت و معروف به غول مهربان، هم ‌اکنون بزرگ ترین و غول آساترین هواپیمای مسافربری جهان به‌ شمار می‌آید. البته، غول آساترین هواپیمای جهان، آنتونوف روسی با شش موتور می باشد که بزرگ تر از ایرباس 380 بوده ولیکن از آن، فقط برای حمل و نقل بار استفاده می شود و قابلیت و کاربری جابه جایی مسافر را ندارد. ساخت ایرباس ای 380، از سال ۱۹۹۶ میلادی آغاز گردید و از سال ۱۹۹۸ بود که برای اولین بار، به بازار صنعت هوانوردی تجاری ارایه شد. همان گونه که گفته شد اولین پرواز این هواپیما، نخستین بار در 27 آوریل سال ۲۰۰۵ میلادی، به صورت آزمایشی از فرودگاه تولوز فرانسه انجام شد و تنها دو سال پس از آن، در تاریخ 25 اکتبر 2007، نخستین پرواز بازرگانی آن، توسط شرکت هواپیمایی سنگاپور ایرلاین از مبدا سنگاپور به مقصد سیدنی انجام شد. ایرباس 380، توانایی جابجایی شمار زیادی مسافر دارد و کاربرد آن در سفرهای بین‌المللی و مسافت‌های طولانی است. شمار صندلی این هواپیما در مدل استاندارد، با سه کلاس پروازی، بالغ بر ۵۲۵ نفر است. 

پلکان ورودی به طبقه ی دوم در هواپیمای ایرباس 380

در مدل‌هایی که تنها دارای یک کلاس اقتصادی هستند، این گنجایش تا ۸۵۳ نفر نیز، قابل گسترش می‌ باشد. علی‌رغم ابعاد عظیم این هواپیما، ایرباس 380 براساس ابعاد عرف و استوانه‌ای شکل، همانند بویینگ ۷۴۷ ساخته شده و بدنه ی آن، تنها اندکی از بویینگ 747 پهن‌تر می باشد. همچنین، چیدمان صندلی های داخل کابین آن، مانند بویینگ 747 به صورت 3+4+3 در قسمت اکونومی می باشد. 

کابین اکونومی ایرباس 380 شرکت هواپیمایی امارات

حقایق بسیار جالبی در مورد این هواپیما وجود دارد که شما را شگفت زده خواهد نمود. در حال حاضر، فقط بیست فرودگاه دنیا قابلیت ارایه سرویس دهی متناسب به این هواپیما را دارند. ای 380، دارای بیست و یک خدمه ی پرواز می باشد که برای همه ی آن ها در هواپیما، فضای استراحت اختصاصی در نظر گرفته شده است. در نمای ظاهری، ایرباس 380، دارای بال‌هایی در قسمت پایین بدنه می باشد و اندکی متمایل به عقب هستند و چهار نقطه برای اتصال موتور در آن ها پیش‌بینی شده‌ است. قسمت ارابه ی فرود هواپیما، مشتمل بر ۲۲ عدد چرخ است، که نحوه ی جاگذاری آن ها، شامل دو پایه زیر بال هر یک با چهار چرخ، دو پایه مرکزی زیر بدنه هر بک با شش چرخ، و دو چرخ در دماغه ی هواپیما است. 

ارابه فرود ای 380 شرکت هواپیمایی امارات

این نوع طراحی در قسمت ارابه ی فرود، با اغلب باندهای فرود در فرودگاه‌های بزرگ، سازگاری دارد. بالاترین سرعت عملیاتی هواپیمای ایرباس ای380، حدود ۱٫۰۶۲ کیلومتر بر ساعت و برد آن 8000 مایل دریایی، معادل 15000 کیلومتر با بیشترین تعداد مسافر است. پس از انجام مذاکرات برجام، ایران سفارش 100 فروند ایرباس بین ایران و این غول هواپیما سازی نهایی شد که از این تعداد سه فروند، ایرباس ای 380 می باشد.


ایرباس ای 350

هواپیمای ایرباس 350 تکنولوژی های دیجیتالی و فناوری های الکترونیکی، مدت زمانی مدیدی است که در عرصه ی ساخت هواپیماهای مسافربری نیز نفوذ کرده است؛ به طوری که، این تجهیزات مهم و حیاتی را به یک کامپیوتر پرنده مبدل نموده است. بسیاری از علاقمندان به فناوری، پی گیر اخبار هواپیماهایی بوده که از چنین فناوری هایی برخوردارند. در این مطلب، قصد دارم به معرفی یکی از هواپیماهای مسافربری فوق مدرن جهان ایرباس 350 بپردازم.


ایرباس 350 شرکت هواپیمایی فاین ایر

هواپیمای ایرباس ای 350 را می توان در رده ی مدرن ترین هواپیماهای مسافربری جهان دانست. ایرباس ای 350، از نسل هواپیماهای مسافربری پهن‌پیکر و دو موتوره است که توسط شرکت ایرباس در دست ساخت می‌باشد. کاربرد اصلی این هواپیما، جابجایی تعداد زیادی مسافر در مسافت‌های طولانی است. 

کابین اکونومی ایرباس 350

هواپیمای ای 350، نخستین هواپیمای ایرباس است که در ساخت بدنه ی آن به جای آلیاژهای آلومینیوم سبک رایج در صعنت هواپیمایی، از پلیمر تقویت شده با فیبر کربن استفاده شده است. این هواپیما، برای رقابت با هواپیماهای بویینگ ۷۷۷ و نیز ۷۸۷ طراحی شده است و نخستین نمونه ی آن در سال ۲۰۱۳ میلادی به بازار آمد. اولین نمونه ی ساخته شده ی این هواپیما، در تاریخ ۱۴ ژوئن سال ۲۰۱۳ میلادی، در فرودگاه تولوز- بلانیاک فرانسه به پرواز درآمد. 

خلبانان آزمایش پرواز هواپیماهای ایرباس

طراحی و ساخت این هواپیما، همزمان با ایرباس ای -۳۳۰ انجام شد. شرکت ایرباس مدعی است که مصرف سوخت این هواپیما و هزینه‌های عملیاتی آن به مراتب کمتر از بویینگ ۷۸۷ خواهد بود. شرکت هواپیمایی قطر ایرویز، نخستین نمونه ی تجاری ایرباس ای -۳۵۰ را در سال ۲۰۱۳ دریافت نمود، تا اولین شرکت مالک و استفاده کننده ی این هواپیما باشد.

ایرباس ای 350 شرکت هواپیمایی قطر ایرویز

این هواپیما، در مدل های 800 ، 900 و 1000 طراحی و تولید شده است؛ مدل 1000 این هواپیما، دارای ظرفیت ۳۵۰ نفر برای مسیرهای بیش از ۸۰۰۰ ناتیکال مایل (۱۴۸۱۶ کیلومتر) طراحی شده است. طول این مدل، از دماغه تا دم هواپیما 74.3 متر می‌باشد که از این حیث، بیشترین طول را در بین سایر هواپیماهای ایرباس به خود اختصاص داده است. ایران پس از برجام، اقدام به سفارش 16 فروند از این هواپیما در مدل 1000 به شرکت ایرباس نمود؛ در فهرستی که شرکت ایرباس از ۱۱۸ فروند هواپیمای خریداری شده توسط ایران منتشر کرده آمده است که ۱۶ فروند آن ها ایرباس 350 سری 1000 هستند. یک نمونه از این هواپیما، اسفندماه 1394 خورشیدی برای نمایش امکانات و حسن نیت شرکت ایرباس وارد فرودگاه بین‌المللی مهرآباد تهران شد و به رسم یاد بود، مدلی از آن به مسوولان شرکت هواپیمایی ایران ایر اهدا گردید. 

ایرباس ای 330 نئو شرکت هواپیمایی ایران ایر (جدید)

کاپیتان وازریک ساهاکیان که سال ها قبل از مسوولان هواپیمایی ایران ایر محسوب می‌شد، پس از آن که شرکت هواپیمایی قطر ایرویز اولین هواپیمای ای 350 را در فرودگاه بین‌المللی حمد در دوحه تحویل گرفت تا اولین شرکت مالک و استفاده کننده این هواپیما در دنیا باشد، به همراه کمک خود کاپیتان ایوانف، مسوولیت انتقال مسافران را با مدرن‌ترین هواپیمای فعلی مسافربری در جهان بر عهده گرفته است. سیستم داخلی مسافران این هواپیما، بسیار مدرن و آرمش بخش است؛ تمامی مسافران، دارای یک سیستم مجزا برای نمایش فیلم، پخش موسیقی و انجام بازی های کامپیوتری هستند؛ علاوه بر آن، ایرباس 350، یک سامانه ی داخلی اینترنت را در اختیار مسافران قرار داده است که مسافران در طول پرواز می توانند به تمامی نقاط دنیا دسترسی آنلاین داشته باشند.

کابین اکونومی هوایپمای ایرباس 330 ایران ایر



ایرباس ای 330 نئو

ایرباس اس 330 نئو، از سری جدید هواپیماهای ایرباس می باشد که آن را در سال 2018 میلادی فراروی صنعت هوانوردی بازرگانی دنیا قرار داد. ای 330 نئو، نمونه ای واقعی از یک هواپیمای بسیار نوآور در صنعت هوانوردی است که کیفیت و کارایی بسیار برتری را نسبت به مدل پیشین خود ارایه می دهد.

نسل جدید این هواپیما که در دو نسخه ی 800 و 900 تولید و عرضه شده است که نسبت به مدل های پیشین خود یعنی سری 200 و 300 از فناوری های بسیار پیشرفته تری برخوردار می باشد. از جمله ی این تغییرات، استفاده از کارآمدترین موتورهای موجود در بازار می باشد؛ ایرباس در طراحی موتورهای ای 330 نئو از آخرین نسل موتورهای رولزرویز ترنت 7000 با تکنولوژی جدید استفاده کرده است. بهبودهای آیرودینامیکی نظیر بال های کامپوزیت جدید و افزایش 4 متری طول بال ها نسبت به نسخه های قبلی از دیگر تغییراتی است که ایرباس در طراحی نسل جدید 330 استفاده کرده که منجر ه کاهش 25 درصدی در سوخت و انتشار گاز دی اکسید کربن نسبت به مدل های پیشین خود شده است و از این طریق توانسته است تأثیر بسزایی در کاهش هزینه ی مایل صندلی داشته باشد. به همین جهت ایرباس ای 330 نئو، جزو مقرون به صرفه ترین هواپیماهای پهن پیکر در مسافت های متوسط و بلند تا 7000 مایل می باشد. این هواپیما دارای عملکرد بسیار کارآمدی برای خطوط هوایی با کمترین هزینه ی مایل صندلی می باشد و از این طریق فرصت های درآمد بیشتری را برای خطوط هوایی فراهم ساخته است. یکی از ویژگی های بسیار مهم ای 330 نئو، مشخصات تعمیراتی بسیار ویژه ی آن می باشد، بدیهی است فاصله بین چک های این هواپیما بسیار زیاد است به طوری که چک آلفای این هواپیما در خط پرواز قابل انجام است و نیازی به حضور در آشیانه ندارد؛ علوه بر این نیازی به چک سی ندارد و دوره ی چک سنگین یا دی آن 6 ساله می باشد.

اما از این بحث که بگذریم، نوبتی هم که باشه نوبت ویژگی های جذاب و شنیدنی ایرباس 330 نئو می باشد. ایرباس در طراحی کابین ای 330 نئو از آخرین فناوری های موجود در ایرباس 350 استفاده نموده و محیطی راحت با صندلی های عریض به همراه فضای شخصی بسیار خوبی را در کنار نورپردازی بسیار زیبای کابین برای مسافران خود فراهم نموده است به نحوی که مسافران بتوانند از یک محیط واقعاً نوآورانه، الهام بخش و در عین حال آرامبخش نهایت لذت را ببرند. ایرباس در طراحی کابین ای 330 نئو، ایرباس 330 نئو از نظر امکانات رفاهی و تفریحی برای مسافران جزو مدرن ترین هواپیماهای دنیا محسوب می شود. در این هواپیما جدیدترین نسل سرگرمی های داخل پرواز به علاوه قابلیت های اتصال به وای فای داخلی هواپیما برای مسافران مهیا می باشد. هر مسافر به نمایشگری دسترسی دارد که قادر به پخش ویدیوی دلخواه خود می باشد. به طور کلی در طراحی کابین ای 330 نئو از هیچ جزییاتی دریغ نشده است؛ چه مسافر کوتاه پرواز با 330 نئو باشید، چه متوسط و چه پروازهای بلند می توانید از پرواز خود نهایت لذت را ببرید و با دسترسی به تمام فناوری های موجود در روی زمین، آسایش بهینه ای را در پرواز با آن تجربه نمایید.

ایرباس 220

ایرباس 220؟ مگه داریم؟ تا جایی که می دونم خانواده هواپیماهای ایرباس با کد 3 شناخته می شوند و تا بوده همین بوده، از زمان آغاز تا به امروز، ایرباس 300، 310، 320، 330، 340، 350 و 380؛ پس ایرباس 220 اینجا چی میگه؟

alt

بله صحبت از هواپیمای ایرباس 220 هست، هواپیمایی که در ابتدا زیرمجموعه ی کارخانه ی هواپیماسازی بمباردیر کانادا بود و این کمپانی کار طراحی و ساخت آن را انجام می داد؛ هواپیمایی که با نام بمباردیر شناخته می شد و در شش مدل CRJ100، CRJ200، CRJ550، CRJ700، CRJ900 و CRJ1000 طراحی، ساخته و به بازار هوانوردی ارایه می شد. این هواپیما با وجود کوچک بودن کابین و ظرفیت مسافر حداکثر تا 100 نفر، ولیکن طرفداران زیادی به خصوص در قاره ی آمریکا داشت.

alt

ولی این سرانجام دیری نپایید، چرا که با روی کار آمدن رییس جمهور وقت دولت ایالات متحده ی آمریکا دونالد ترامپ در سال 2018 قوانین مالیاتی جدیدی برای شرکت های وارداتی که محصولات خود را به آمریکا می فروختند وضع شد، به طوری که وضعیت موجود را به ضرر این شرکت تغییر داد؛ از طرفی دیگر، ابر کمپانی بویینگ که از استقبال خطوط هوایی آمریکا مانند شرکت هواپیمایی دلتا نسبت به کمپانی بمباردیه ناخشنود بود، با توجه به نقش تأثیرگذارش در بودجه ی آمریکا، پس از رایزنی های فراوان با دولت وقت آن را مجبور نمود تا مالیات اعمال شده بر هواپیماهای این کمپانی افزایش یابد. در پی این امر، شرکت بمباردیه که مالیات سنگینی برایش وضع شده بود و طی قراردادهایی که با شرکت های هواپیمایی بزرگ آمریکا از جمله خط هوایی دلتا و یونایتد بسته بود، پس از اعمال این قانون، 50 درصد از سهام خودش را به طور رایگان به شرکت هواپیمایی ایرباس واگذار کرد و از آن جایی که این شرکت در شهر موبایل آمریکا کارخانه ی تولید و مونتاژ داشت، دیگر این هواپیما یک محصول آمریکایی محسوب می شد و بر این اساس دیگر نیازی به پرداخت مالیات نداشت و خیلی راحت توانست قوانین مالیاتی آمریکا را به نوعی دور بزند و از سد تعرفه ای ایجاد شده برای کالاهای وارداتی توسط دولت آمریکا عبور کند.

alt

اما بعد از این تغییر و تحولات اتفاقات بسیار خوبی هم برای بمباردیه و هم برای ایرباس رقم خورد؛ از جمله ی این اتفاقات این بود که شرکت ایرباس بدون پرداخت هیچگونه هزینه ای صاحب یک هواپیمای جت با سابقه ای درخشان شد؛ سابقه ای که گواهینامه ی پروازی خودش را در دهه ی 2000 میلادی از دپارتمان هوانوردی کانادا کسب کرده بود و از سال 1991 میلادی در ناوگان هوایی دنیا مشغول فعالیت بود. از طرفی بمباردیه هم نیز، تکنولوژی ای که خودش صاحب آن بود را اکنون می توانست با تغییراتی نوین به عرصه صنعت حمل و نقل هوایی دنیا بیش از پیش عرضه نماید. پس از این بود که ایرباس طبق توافقات انجام شده با بمباردیه، با اعمال تغییراتی جدید، سری سی اس از این هواپیما را با نام جدید ایرباس 220 به عنوان جدیدترین ناوگان هایی خودش معرفی کرد.

alt

ایرباس 220 به مانند سری های قبلی خود که با نام سی آر جی شناخته می شد، از آیرودینامیک بسیار بالایی برخوردار بود و ایرباس نیز از همین ویژگی استفاده نمود و با استفاده ی حداکثری از مواد کامپوزیت در کنار تکنولوژی های جدید توانست 25 درصد سوخت این هواپیما را نسبت به قبل کاهش دهد و باعث کاهش هزینه ی مایل صندلی گردد و از این طریق سود خطوط هوایی را افزایش دهد. از دیگر فناوری های جدیدی که ایرباس در این هواپیمای بسیار محبوب استفاده کرد استفاده از کابین خلبان شیشه ای (Glass Cockpit) می باشد؛ کابین خلبان شیشه ای یکی از فناوری هایی است که توسط ایرباس ابداع شد؛ بر این اساس تمام سیستم های ناوبری هواپیما به صورت دیجیتال و فول اتوماتیک می باشد و توسط سیستم مدیریت پرواز (FMS) کنترل می گردد و فشار کمتری بر روی خلبان وجود دارد؛ بر همین اساس خطای انسانی به حداقل ممکن خواهد رسید.

alt

تغییرات کابین ایرباس 220 از دیگر تغییرات بسیار خوبی است که توسط ایرباس در این هواپیما شکل گرفت؛ با وجود فضای کوچک در سری های قبلی با ظرفیت حداکثر 100 نفر، توانست این ظرفیت را به 160 نفر در ایرباس 220 افزایش دهد؛ از دیگر تغییرات خوبی که می توان در بخش کابین به آن اشاره کرد، نورپردازی و طراحی داخلی آن می باشد به نحوی که به شدت می تواند تأثیر بسزایی در کاهش پرواز زدگی مسافر (Jetlag) داشته باشد.

alt

اما نوبتی هم که باشه نوبت کابین این هواپیماست؛ ایرباس 220 با نام تجاری CS100/200 خانواده ای از هواپیماهای جت دو موتوره و باریک پیکر با پهنای 3.28 متر و برد متوسط 3900 ناتیکال مایل در مدل 100 می باشد. همان گونه که گفته شد سری اولیه ی آن توسط شرکت بمباردیه طراحی و ساخت آن انجام شد؛ ولیکن در حال حاضر تحت مالکیت ایرباس قرار دارد.

alt

ایرباس 220 در دو مدل 100 و 300 تولید می شود که مدل 100 آن دارای ظرفیت 108 نفر در یک کلاس و 133 نفر در دو کلاس و مدل 300 آن دارای ظرفیت 130 نفر در دو کلاس و 160 نفر در یک کلاس پروازی می باشد. چیدمان صندلی در ایرباس 220 به صورت نامتقارن و بر اساس طرح اولیه بمباردیه (CRJ) به شکل 3+2 در کلاس اکونومی می باشد.

alt

آشنایی با ایرباس

آشنایی با ایرباس

کمپانی ایرباس، بزرگ ترین شرکت هواپیماسازی دنیا بعد از شرکت بویینگ می باشد، که حدود نیمی از هواپیماهای مسافربری و غیرنظامی جهان را تولید می‌کند. دفتر مرکزی این شرکت، در شهر تولوز در کشور فرانسه واقع شده است؛ ولیکن، فعالیت‌های عملیاتی شرکت در سراسر اروپا گسترده می باشد. این شرکت دارای پنجاه و هفت هزار کارمند و شانزده دفتر در کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا است. ایرباس به طور مشخص، شاخه ی هواپیماسازی شرکت دفاعی هوافضایی اروپا به نام ایداس است. شرکت ایرباس، نخستین بار در سال 1970 میلادی به صورت کنسرسیومی از تولیدکنندگان صنعت هوافضا بنیان گذاشته شد و در سال ۲۰۰۱ میلادی، این موسسه تبدیل به شرکتی با سهام مشترک شد که در آن ۸۰ درصد سهام متعلق به ایداس و ۲۰ درصد دیگر متعلق به شرکت بی ای یی در بریتانیا شد که در اکتبر سال ۲۰۰۶ میلادی، بی ای یی، تمامی سهام خود را به شرکت ایداس واگذار کرد. 

ساختمان مرکزی ایرباس در تولوز فرانسه

شرکت ایرباس به وسیله بخش هوا فضای کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا و اسپانیا تشکیل شده است؛ به همین جهت، از نظر موقعیت جغرافیایی، این کارخانه در تمامی این کشورها شعباتی ایجاد نموده است؛ به طوری که پس از ساخت بخش های مختلف، قطعات ساخته شده که شامل بدنه، بال، دم و دماغه می باشد، جهت گردآوری و اسمبل نهایی به واحد مرکزی مونتاژ و تولید منتقل می شوند. 

حمل کابین ای 380 به بخش مونتاژ و اسمبل نهایی

نحوه ی تولید هواپیماهای ایرباس بدین شکل است که بال هواپیما در بریتانیا ساخته می شود، دم هواپیما در اسپانیا ، بدنه ی آن در آلمان و دماغه و بخش مرکزی آن در فرانسه ساخته می شوند و سپس برای مونتاژ نهایی، این بخش ها در هامبورگ آلمان یا تولوز فرانسه کنار هم جمع شده و ساختار کلی هواپیما را تشکیل می دهند. البته اخیراً، با توجه به حجم سفارشات فراوان، مونتاژ نهایی هواپیماهای ایرباس به جز تولوز فرانسه و هامبورگ آلمان، در سویل اسپانیا و تیانجین در چین نیز مهیا شده و انجام می شود. 

مرکز خدمات ایرباس در چین

شرکت ایرباس، از آغاز کار در سال‌های توسعه، استفاده از تکنولوژی‌های نوین و برتر در صنعت هواپیمایی را به ابزار اصلی پیروزی در رقابت با شرکت‌های دیگر از جمله رقیب اصلی خود یعنی بویینگ تبدیل کرد. فناوری‌هایی مانند استفاده ی گسترده از مواد کامپوزیت در سازه ی هواپیما، کامپیوتریزه کردن بخش عمده‌ای از سامانه ی کنترل پرواز و نیاز به تنها دو نفر در کابین خلبان (عدم نیاز به مهندس پرواز) و همچنین دیجیتالی کردن سامانه ی کنترل هواپیما، نمونه‌هایی از تکنولوژی‌های توسعه داده شده توسط ایرباس هستند که نه تنها به رشد این شرکت کمک کردند بلکه هم اکنون به صورت استانداردهایی در صنعت هواپیمایی دنیا درآمده‌اند.


ثبت دیدگاه
نظرات کاربران