oraman
oraman
image-gallery

محدودیت های مسافر هنگام خروج از فرودگاه

نویسنده : هوانوردی بازرگانی - علیرضا فروهر مقدم

اگر می خواهید درباره ی محدودیت های مسافر هنگام خروج از فرودگاه اطلاعات جامعی کسب نمایید پس با ما در این مقاله همراه باشید. لیست کالاها و اشیای ممنوعه، آیین نامه ی اجرایی قانون امور گمرکی و محدودیت های قانونی ورود و خروج در فرودگاه، محدودیت های ارزی و قوانین و مقررات ورود و خروج حیوانات همراه مسافر عناوین این مقاله را تشکیل داده اند.

مقدمه

یکی از مواردی که همیشه چالش برانگیز بوده و اکثر اوقات، مسافران هوایی نسبت به آن واکنش نشان می دهند، کنترل و بازرسی های امنیتی در فرودگاه می باشد؛ لذا بر آن شدیم تا این موضوع را به صورت تخصصی و از منظری دیگر بررسی نماییم. این بازرسی ها که شامل عملیات پروازی و سایر ایمنی های مربوط به عملیات حمل و نقل هوایی می باشد، بر اساس انکس 17 پیمان بین المللی شیکاگو در رابطه با امنیت هوایی تدوین شده است. بر این اساس تمامی کشورهای عضو پیمان از جمله ایران، متعهد هستند الزامات قانونی را برای برقراری امنیت پرواز و سلامتی مسافران، بر اساس فصول مندرج در انکس 17 کنوانسیون شیکاگو به اجرا درآورند. لذا، هر یک از کشورهای عضو پیمان متعهد شده اند، در مقابل اقدامات مداخله ی غیرقانونی، ایمنی مسافرین، خدمه، پرسنل زمینی و مردم عادی را در اولویت امورخود قرار دهد، و سازمانی را ایجاد و توسعه داده و با در نظر داشتن رعایت سلامتی، نظم و کارایی پروازها، رویه ها و مقررات، دستور العمل هایی را در زمینه ی حفاظت هواپیمایی کشوری در برابر اقدامات مداخله ی غیر فانونی اجرا نماید. همچنین هر کشور عضو پیمان، باید اطمینان حاصل کند که سازمان، مقررات، رویه ها و دستورالعمل های آن از ایمنی مسافرین، خدمه ی پرواز، پرسنل زمینی و مردم عادی، در کلیه امور مربوط به تأمین ایمنی پرواز، در مقابل اقدامات مداخله ی غیر قانونی حمایت می کند و قابلیت انجام واکنش سریع در برخورد با تهدیدات افزانیده ی ایمنی را دارا می باشد. هر کشور عضو پیمان باید مقرراتی را وضع نماید، و جامه دان های همراه ایشان، در مبداء، قبل از ورود به هواپیمایی که از منطقه ی محدود شده ی امنیتی خارج خواهد شد مورد بازرسی قرار گرفته باشند. بنابراین تمام مسافرانی که قصد دارند با هواپما سفر نمایند، هنگام مراجعه به فرودگاه، برای سوار شدن به هواپیما، در تمامی فرودگاه های دنیا، لازم است که توسط گیت بازرسی مورد کنترل و بازرسی امنیتی قرار گیرند؛ گیت کنترل (X-Ray)، مانند دروازه ای است که مجهز به اشعه ی مادون قرمز بوده و می تواند تمامی اشیای ممنوعه را تشخیص دهد تا از انتقال آن ها به داخل هواپیما توسط مأموریت جلوگیری شود و بدین ترتیب امنیت پرواز و مسافران را در هواپیما تأمین نماید.

alt

لیست کالاها و اشیای ممنوعه

• انواع سلاح گرم شامل سلاح های نظامی – تفنگ های شکاری – ساچمه زن

• سلاح های اسباب بازی که شباهت زیاد به سلاح های حقیقی دارند را نیز شامل می گردد.

• انواع سلاح سرد شامل شمشیر – دشنه – کارد سنگی – انواع چاقو – تیغ موکت بری – تیغ جراحی – قیچی – پنچه بوکس و سایر اشیاء مشابه

• انواع مهمات شامل فشنگ ها – نارنجک ها – موارد منفجره از قبیل تی ان تی – سی 4 – دینامیت – چاشنی های انفجاری موارد محروقه – آتش زا باروتی انفجاری

• انواع اسپری ها شامل گاز اشک آور – فلفلی – سمی و بی حس کننده

• مواد سریع الاشتعال شامل بنزین – کپسول های گاز مایع

alt

آیین نامه ی اجرایی قانون امور گمرکی

بر اساس ماده 136 آیین نامه ی اجرایی قانون امور گمرکی کشور، مسافرین ورودی و یا خروجی از قلمرو گمرکی، موظفند کالای همراه خود را به گمرک اظهار نمایند، این اظهار می‌تواند بصورت شفاهی انجام شود؛ ولی چنان چه از طرف گمرک به آنان اظهارنامه مخصوص مسافر داده شود، باید آن را با دقت تنظیم و به گمرک تسلیم نمایند؛ در این صورت، چنان چه مسافر اجناس خود را جاسازی و به گمرک اظهار نکرده باشد، و گمرک بر اثر بازرسی آن ها را کشف نماید، مشمول مقررات قاچاق خواهد بود. شایان ذکر است، در مرزهایی که گمرک از نظام دو مسیر سبز و قرمز برای کنترل های گمرکی اقدام می‌نماید، انتخاب مسیر قرمز توسط مسافر به منزله ی اظهار کالای خود است و در صورت انتخاب مسیر سبز بدین معنی خواهد بود که کالایی برای اظهار به گمرک ندارد.

• در صورت درخواست مسافر مقیم ایران که قلمرو گمرکی کشور را ترک می‌نماید، گمرک ملزم است بخشی از کالای همراه وی را که مجاز به خروج آن است مشخص نماید تا در موقع ورود مجدد به کشور از پرداخت حقوق ورودی معاف شود.

• اتباع خارجی که بطور رسمی در ایران به کار یا تحصیل اشتغال دارند در پایان کار یا تحصیل می توانند لوازم منزل خود را در حد متعارف بدون ارایه مجوز یا کارت بازرگانی از کشور خارج نمایند.

محدودیت های قانونی هنگام خروج از فرودگاه

1- خروج ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام از کشور، برابر مصوبات ابلاغی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران در مجموع تا سقف 5 هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز بوده و مازاد بر آن، ضمن اظهار به گمرک و رعایت تشریفات مربوطه نیاز به مجوز بانک دارد.

2- خروج ارز رایج کشور (ریال ایران)، تا سقف 50 میلیون ریال برای هر مسافر مجاز بوده و مازاد بر آن ممنوع می باشد.

3- خروج هرگونه سکه و شمش طلا که پشتوانه ی ارزی کشور می باشد ممنوع می باشد.

4- خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر شامل انواع مصنوعات طلا، نقره و پلاتین در مجموع حداکثر تا سقف 150 گرم مجاز است.

5- خروج ظروف و مصنوعات نقره به جز زیورآلات، حداکثر تا سقف 3 کیلوگرم مجاز است، مشروط بر آن که این ظروف در زمره ی آثار تاریخی و فرهنگی محسوب نشود.

6- خروج کالای ایرانی به هر میزان، مشروط بر آن که جنبه ی تجاری نداشته باشد و کالا برای فروش نباشد مجاز است.

7- خروج ابزار و یا وسایل حرفه‌ای به همراه مسافر به قصد برگشت کالا، منوط به اعلام و موافقت قبلی از سوی گمرک است.

8- خروج هرگونه مشروبات الکلی به همراه مسافر ممنوع و حامل آن تحت پیگرد قضایی قرار می گیرد.

3- به همراه داشتن هرگونه ترشیجات، سرکه و فرآورده های الکلی ممنوع می باشد.

9- خروج هرگونه مواد مخدر و مشتقات آن ممنوع بوده و فرد حامل تحت پیگرد قضایی قرار خواهد گرفت.

10- خروج فرش دستبافت بیش از 20 متر مربع برای هر مسافر ممنوع می باشد.

11- خروج فرش های نفیس ممنوع می باشد.

12- خروج فرش دستبافت به مقاصد عراق، عربستان وسریه ممنوع می باشد.

13- به همراه داشتن هرگونه اسپری قابل احتراق که دارای برچسب اشتعال می باشد ممنوع است.

14- خروج هرگونه سلاح و مهمات که فاقد مجوز می باشد ممنوع می باشد.

15- خروج خشکبار بیش از 10 کیلوگرم و زعفران بیش از 100 گرم ممنوع می باشد.

16- خروج خاویار از فرودگاه بیش از 125 گرم برای هر مسافر ممنوع می باشد.

15- همراه داشتن سگ فقط با اوراق شناسایی و حمل در سبد مخصوص حیوانات و با اخذ مجوز از سوی واحد قرنطینه فرودگاه مجاز می باشد.

alt

محدودیت های قانونی هنگام ورود به فرودگاه

طبق ماده ی 138 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی کشور، مسافرین ورودی اعم از ایرانی یا غیر ایرانی، می‌توانند علاوه بر اسباب مستمل همراه خود که از حقوق ورودی معاف است، متناسب با مدت زمان اقامت شان، سالی یک بار کالای نو به ارزش 80 دلار را به شرط غیر تجاری بودن و نداشتن ممنوعیت شرعی و قانونی با معافیت ترخیص نمایند؛ این معافیت شامل کالاهای حجیم از قبیل یخچال و یخچال فریزر، کولر گازی، جارو برقی، تلویزیون، لباسشویی، ظرفشویی، اجاق گاز و رادیو ضبط غیر پرتابل نمی‌گردد.

• ورود ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام برای هر مسافر ورودی در مجموع تا سقف 10 هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز بوده و مازاد بر آن ضمن اظهار به گمرک و رعایت تشریفات مربوطه نیازمند اقدامات بانکی مربوطه می باشد.

• ورود زیورآلات ساخته شده از طلا و نقره و پلاتین همراه مسافر از قبیل گردن بند، دست بند،گوشواره، انگشتر، النگو و ... برای مصارف شخصی به صورت واحد (از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو شش عدد) در مجموع تا سقف 150 گرم مجاز خواهد بود و مازاد بر آن نیاز به کسب مجوز از بانک مرکزی دارد.

• ورود حیوانات و پرندگان وحشی و غیره منوط به ارایه گواهی از سازمان‌های مرتبط با کشور مبداء، گواهی بهداشت و تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست ایران خواهد بود.

• طبق قانون ورود سگ و گربه ممنوع است و حیوانات و پرندگان اهلی و غیر آن ها منوط به ارایه گواهی بهداشت از کشور مبدا و تاییدیه سازمان دامپزشکی با در نظر گرفتن مقررات قانونی کشور است. (قرنطینه حیوانی)

• طبق ماده 122 قانون امورگمرکی ورود پرنده‌های کنترلی، از جمله هلی کوپتر و کواد کوپترها و مواردی از این دست مشمول اخذ مجوز قانونی است و چنان چه افراد در زمان خروج از کشور این وسیله را به همراه دارند، می‌بایست مراتب را به گمرک اعلام نمایند.

• ورود دارو و هرگونه مکمل غذایی مشمول اخذ مجوزهای قانونی از قبیل وزارت بهداشت، به علاوه حقوق ورودی یا انجام تشریفات تجاری می‌گردد.

• ورود سیگار برای هر نفر مسافر به میزان یک باکس معادل 200 نخ یا 50 عدد سیگار برگ مجاز است. میزان مجاز تنباکو برای هر مسافر 250 گرم است.

توصیه ها و هشدارها

• جاسازی هرگونه کالا و اختفای آن از دید مأموران گمرک قاچاق تلقی می شود و مشمول مقررات مربوط به قاچاق کالا خواهد بود.

• هزینه‌هایی که بابت اضافه بار از مسافرین توسط شرکت‌های حمل و نقل دریافت می‌شود هیچ گونه ارتباطی با حقوق ورودی گمرکی ندارد و این شرکت ها با توجه به شرایط خود و مقررات خود بار همراه مسافر را پذیرش می‌نمایند، اما ملاک ارزیابی در گمرک ارزش کالا است.

• از تحویل گرفتن کالای دیگران خودداری نمایید؛ چرا که هرگونه مسوولیت قانونی آن بر عهده ی شما است و چنان چه هر نوع تخلف گمرکی کشف شود شما باید پاسخگو باشید.

• حتی الامکان سبک سفر نمایید، تا با کاهش زمان تحویل کالا در کمترین زمان ممکن تشریفات گمرکی را به پایان رسانید.

• هنگام خروج از کشور چنان چه بیمار هستید و دارو همراه خود دارید باید حتماً نسخه پزشک همراه داشته باشید.

محدودیت های ارز همراه مسافر و دستور العمل

این روزها، با پیشرفت تکنولوژی کمتر کسی تمایل به حمل پول نقد با خود دارد و اغلب با روش‌های الکترونیکی پول‌هایشان را جابه‌جا می‌کنند، اما به هر حال با هر روشی که بخواهید اقدام به حمل پول کنید بهتر است بدانید بیشتر کشورها قوانینی برای میزان پولی که می‌توانید به کشوری وارد یا از آن خارج کنید دارند و اغلب افراد از آن بی اطلاع هستند. در این صورت چنان چه، پول نقد همراه تان باشد در این صورت باید در مرزهای ورودی ( دریایی، زمینی، هوایی) با فرم مخصوص موسوم به اظهارنامه، میزان آن را اعلام کنید. چرا چنین قوانینی وجود دارد‌ و چرا نمی‌توانید با میزان پول دلخواه تان به هرجا که می‌خواهید بروید؟ البته ذکر این نکته ضروری است اعلام کردن میزان پول همراه تان فقز منجیر به جریمه نشدن شما و از دست ندادن پروازتان می شود؛ و بایستی گفت که شما بیش از سقف در نظر گرفته شده نمی توانید با خود پول حمل کنید. در واقع این قوانین برای جلوگیری از پول شویی (پروسه به دست آوردن پول از راه های غیرقانونی اما مشروع جلوه دادن آن) و تأمین مالی تروریست است.

alt

در گذشته، بسیاری از کشورها، به دلایل اقتصادی و مالیاتی مختلف محدودیت‌هایی برای خارج کردن پول رایج مملکت ‌شان از کشور داشتند، و همچنین برای جلوگیری از تنزل ارزش پول کشورشان در ورود ارز دیگر کشورها محدودیت‌هایی را قرار داده بودند؛ اما وضع این قوانین باعث دلسرد شدن بسیاری از سازمان‌های بین المللی سیاسی و اقتصادی شده، زیرا اعتقاد دارند که این محدودیت‌ها مانع تجارت آن ها می‌شود. البته هنوز هم بسیاری از کشورها محدودیت هایی را برای جابه جایی پول رایج کشورشان دارند. ولی قوانینی که سعی بر پایان دادن به پول ‌شویی بین المللی و کمک به تروریست وضع شده‌اند نسبتا جدید هستند؛ به دلیل این که این شیوه‌های خلافکاری نیز خیلی قدیمی نیستند. تنها حدود پنج قرن است که مردم می‌توانند به راحتی به کشورهای دیگر سفر کنند، و پول ‌شویی توسط ارزهای بدون استفاده‌ای که قابل مبادله شدن نیستند معنی ندارد. پول ‌شویی جهانی تنها زمانی در یک اقتصاد جهانی معنا دارد که بوسیله‌ی سفر با هواپیما و روش‌های آسان الکترونیکی انتقال پول انجام شود یا بوسیله‌ ی هواپیما و کشتی پول‌ها جابه جا شوند. تروریسم جهانی نیز یک واقعه تاریخی جدید است و منابع مالی جهانی تروریست بیش از صد سال قدمت ندارد. بدین جهت، کشورها تدابیری را برای شناسایی پول نقد و ادوات پولی اندیشیده‌اند و میزان حمل مجاز پول نقد جهت ورود به کشور و نیز خروج از کشور خود را اعلام نموده و این میزان در بخش نرخ ارز رایج از کتاب دستور العمل اطلاعاتی مسافرت بر پایه ی هر کشور به طور مجزا اعلام و درج شده و هر ساله به روز می شود. در واقع این روش مبنی بر اعلام کردن پول در مسافرت‌ها یک واقعیت است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت و دولت‌ها حتما پیگیر پول شما خواهند بود پس دو راه دارید:

1. یا میزان پول خود را اعلام کنید؛ و چنان چه سقف آن بیش از حد مجاز بود آن را برگردانید.

2. یا پول خود را اعلام نکرده و منتظر پیامدهای ناشی از عدم اعلام مانند جریمه‌ی سنگین، از دست دادن پرواز، معرفی به دادگاه قضایی و حکم در انتظار باشید.

حال اگر میزان پولتان را اعلام نکنید چه اتفاقی می‌افتد؟

اگر شما با داشتن مقدار پول نقد بیش از سقف مجاز تعیین شده توسط یک دولت، پول نقد یا هر نوع ادوات پولی به همراه داشته باشید و میزان آن را اعلام نکنید و مقامات مربوطه شما را دستگیر کنند، ممکن است با توجه به مبلغی که جا به جا می کنید جریمه ی سنگینی برای شما در نظر گرفته شود؛ به علاوه، مسوولین آن کشور می‌توانند بر طبق بازجویی که از شما انجام می ‌دهند، به صورت کاملاً قانونی پول شما را ضبط کنند و شما مجبور به پرداخت جریمه ی در نظر گرفته شده شوید.

طبق قوانین کشور جمهوری اسلامی ایران و اعلام گمرک فرودگاه بین المللی امام خمینی، طبق دستور العمل اجرایی جدید بانک مرکزی در سال 1402، ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر به شرح ذیل می باشد:

1. همراه داشتن ارز خارجی بیش از 5 هزار یورو یا معادل آن، برای هر مسافر مشمول مقررات و ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر بوده و مستلزم اظهار به گمرک می باشد.

1. همراه داشتن ارز رایج کشور (ریال ایران)، بیش از 5 50 میلیون ریال، برای هر مسافر مشمول مقررات و ضوابط ناظر بر ارز همراه مسافر بوده و مستلزم اظهار به گمرک می باشد.

2. عدم رعایت مقررات فوق، مشمول مجازات مقرر در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز خواهد شد.

3. خروج ارز فیزیکی صرفاً توسط شخص اظهارکننده و به همان نوع ارز اظهار شده مجاز خواهد بود.

مقررات ورود و خروج حیوان و پرنده همراه مسافر

alt

مدارک لازم جهت پذیرش حیوان

• ارایه اصل گواهی بهداشتی بین المللی با درج شماره میکروچیپ حیوان (در مورد پرندگان حلقه پا) از دامپزشکی دولتی کشور مبداء که بیش از هفت روز از تاریخ صدور آن سپری نشده باشد.

• ارایه اصل و کپی شناسنامه بهداشتی حیوان با درج مشخصات واکسن های تلقیح شده ضروری

• ارایه اصل و کپی صفحه اول گذرنامه (درج نام مسافر و شماره میکروچیپ حیوان در مورد پرندگان حلقه پا در گواهی و شناسنامه بهداشتی الزامی است).

• بدیهی است در صورت هرگونه نقص در مدارک مورد نیاز و یا وجود علایم بیماری، ترخیص حیوان همراه مسافر مقدور نمی باشد.

پرندگان حلقه پا پرندگانی هستند که در پای آن ها حلقه ای به عنوان یک عامل نشان دهنده ی هویت پرنده قرار گرفته و در بر دارنده ی اطلاعات معینی از حیوان مورد نظر می باشد. بنا به این دلایل مراکز خاصی وجود داشته که وظیفه ی تهیه و تولید این حلقه ها را بر عهده داشته و باید در نظر داشت که تهیه ی این حلقه ها هر یک براساس یک استاندارد خاصی بوده به طوری که جهت تهیه ی حلقه برای هر یک از پرندگان باید اصولی را رعایت نمود. هر یک از حلقه ها دارای یک سری کد بوده که هر کدام دارای مفهومی خاص می باشد. در مورد رنگ حلقه ها توافقات بین المللی صورت گرفته است و رنگ حلقه نشان دهنده سالی است که حلقه در آن سال تولید شده است. این حلقه ها را می توان از مراکز دامپزشکی تهیه نمود.

میکروچیپ سیستم شناسایی الكترونیكی حیوانات می باشد؛ در دو دهه ی اخیر، تكنولوژی میكروچیپ تحول و تغییر عظیمی را در سیستم های شناسایی ایجاد نموده و بعنوان یك اساس شناسایی مكانیزه در جهان مطرح شده است. این تكنولوژی بر اساس شناسایی توسط امواج رادیویی استوار بوده و بدون نظارت و تفسیرهای نظری و شخصی انجام می پذیرد. میكروچیپ تنها روش شناسایی دائمی و مطمئن جانداران بوده كه می تواند در كوتاه ترین زمان، جمعیت كثیری از جانداران را مورد شناسایی قرار دهد . میكروچیپ به اندازه یك دانه برنج بوده كه عاری از هر گونه منبع الكتریكی می باشد. میكروچیپ در زیر پوست جاندار كاشته می شود. بطوری كه این عمل كاشت نظیر واكسیناسیون بوده و بسیار ساده و بدون درد انجام می پذیرد. هر میكروچیپ دارای یك كد اختصاصی بوده كه در زمان ساخت توسط اشعه لیزر طراحی می گردد. این كدها غیر قابل تغییر و یا جایگزینی بوده و در تمام مراحل حیات جاندار به عنوان عامل دقیق شناسایی استفاده می شود. میكروچیپ به اندازه یك دانه برنج بوده كه عاری از هر گونه منبع الكتریكی می باشد. میكروچیپ در زیر پوست جاندار كاشته می شود. بطوری كه این عمل كاشت نظیر واكسیناسیون بوده و بسیار ساده و بدون درد انجام می پذیرد. هر میكروچیپ دارای یك كد اختصاصی بوده كه در زمان ساخت توسط اشعه لیزر طراحی می گردد. این كدها غیر قابل تغییر و یا جایگزینی بوده و در تمام مراحل حیات جاندار به عنوان عامل دقیق شناسایی استفاده می شود . در سال ١٩٩٦ میلادی سازمان غذا و داروی ایالت متحده آمریكا (FDA) ، تائیديه استفاده از میكروچیپ قابل تزریق را در جانداران صادر كرده و در همان سال نیز سازمان USDA استاندارد اختصاصی محل كاشت میكروچیپ در هر جاندار را تعیین نمود و در سال ٢٠٠١ میلادی نیز كمیته بین المللی ثبت حیوانات پس از آزمایشات اختصاصی، تائیدیه قانونی استفاده از این سیستم را اعلام نمودند. در ایران نیز در سال ١٣٨٢ سازمان دامپزشكی كشور پس از بررسی و مطالعه این تكنولوژی تائیدیه علمی و فنی را اعلام نمود.

مقررات خروج حیوان همراه مسافر

• ارایه اصل و کپی گواهی بهداشتی اخذ شده از ادارات دامپزشکی دولتی کشور

• ارایه اصل و کپی شناسنامه بهداشتی حیوان با درج مشخصات واکسن های تلقیح شده چندگانه و بخصوص واکسن هاری

• ارایه اصل و کپی صفحه اول گذرنامه. (درج نام مسافر و شماره میکروچیپ حیوان؛ در مورد پرندگان حلقه پا در گواهی و شناسنامه بهداشتی الزامی می باشد.)

 لازم به ذکر است مدارک فوق الذکر باید حداقل چهار ساعت قبل از پرواز به دفتر قرنطینه دامپزشکی مستقر در فرودگاه ارایه گردد.

 منظور از حیوان همراه مسافر (برای ورود به کشور و یا خروج از کشور) سگ، گربه و پرندگان زینتی است. ورود و خروج سایر حیوانات از قبیل خزندگان و آبزیان و بسیاری دیگر، خوراک و مکمل ها، داروها و مواد دیگر مربوط به حیوانات و نیز فرآورده های خام با منشاء دامی به صورت همراه مسافر و در کابین هواپیما ممنوع می باشد.

 در خصوص حیواناتی که قبلاً با دریافت گواهی بهداشتی از ادارات دامپزشکی دولتی ایران از کشور خارج شده باشند می بایستی برای بازگشت به کشور نسبت به اخذ گواهی بهداشتی از دامپزشکی دولتی کشور مبدأ (کشور خارجی) اقدام نمایند.

 در صورت کامل بودن مدارک بهداشتی، پرندگان همراه مسافر پس از نمونه برداری و اخذ نتایج آزمایشگاهی و در صورت تأیید سلامت قابل ترخیص می باشد.

 تعداد مجاز حیوانات خانگی همراه مسافر جهت ورود و خروج، سگ و گربه از هر گونه دو قلاده (حداکثر چهار قلاده)، و پرنده از هرگونه دو قطعه (حداکثر ده قطعه) می باشد.

 خروج گونه های پرندگان خاص و در حال انقراض مستلزم ارایه تأیید شده از طرف سازمان حفظ محیط زیست بوده و ورود آن مستلزم ارایه تأییدیه (CITES ) از کشور مبدأ می باشد.

 خروج حیوان و پرنده به صورت بدون مسافر (پستی یا باربری) مستلزم هماهنگی با کشور مقصد بوده و اطلاع از قوانین قرنطینه ای کشور مقصد و رعایت آن ها ومسوولیت هرگونه عواقب و خسارات ناشی از عدم هماهنگی به عهده صاحب حیوان می باشد.

 ورود حیوان و پرنده به صورت بدون مسافر و از طریق پستی و یا گمرک تجاری (باربری) ممنوع می باشد. حیوان و پرنده در صورتی همراه مسافر تلقی می گردد که علاوه برداشتن مدارک مندرج در بخش مقررات ورود حیوان همرا ه مسافر، از طریق سالن مسافری فرودگاه وارد گردد.

ثبت دیدگاه
نظرات کاربران