قوانین و مقررات پرواز
اگر مسافر خطوط هوایی هستید و قصد دارید سفر خود را با هواپیما انجام دهید، بی شک مباحث تخصصی این بخش به شما کمک خواهد کرد تا از آخرین قوانین و مقررات به روز مدون حقوق بین المللی هوانوردی مطلع شوید. در این بخش با عناوینی همچون قوانین و مقررات پروازهای داخلی و بین المللی و نیز قوانین بار و محدودیت های قانونی مربوطه به آن آشنا خواهید شد؛ همچنین در ادامه، تمامی سؤالات تخصصی در زمینه های بلیت مسافر، مسایل مربوط به استرداد و تغییر رزرو، کلاس های پروازی، درخواست ویژه، مسافران خاص، بار و پذیرش مسافر و نرخ بلیت و تخفیفات خاص را به تفکیک و تفصیل برای شما بیان نموده ایم تا بتوانید قبل از پرواز نسبت به تمام آن ها در بخش های مختلف مطلع شوید و پروازی ایمن و آسوده را تجربه نمایید.
قوانین و مقررات پرواز داخلی
حقوق مسافر مجموعه سیاست ها، شیوه ها، استانداردها، ضوابط، قوانین و مقرراتی است که الگوی رفتاری شرکت های هواپیمایی و دست اندرکاران امور پروازی را تدوین می کند و هدف آن، تضییع حقوق مادی و معنوی و رعایت شأن و منزلت مسافران در فرایند مسافرت های هوایی است. رعایت این مجموعه حمایتی بر اساس مفاد ماده ی پنج قانون هواپیمایی کشوری و ماده 19 کنوانسیون ورشو برای کلیه شرکت های هواپیمایی الزامی است.
شفاف سازی نرخ بلیت و خدمات هوایی
شرکت های هواپیمایی و دفاتر نمایندگی فروش بلیت، موظف هستند بلیت مسافر را با مشخصات کامل اعم از شرایط و ضوابط بلیت صادره، قیمت نهایی (بهای پایه، عوارض، قواعد ابطال و هزنیه های اضافی)، نام شرکت حمل کننده و سایر اطلاعات ضروری به مسافر ارایه نمایند. بر این اساس نرخ بلیت مسافر شامل موارد زیر می شود:
نرخ خام بلیت قبل از اعمال عوارض قانونی می باشد.
نرخ نهایی مسیر می باشد، که از جمع نرخ پایه بلیت و مجموع نرخ های مربوط به عوارض بلیت تشکیل شده و ملبلغ کل بلیت را تشکیل می دهد و مسافر ملزم به پرداخت آن می باشد.
مالیات های مشخص شده که در پروازهای داخلی و خارجی اعمال می شود؛ این مالیات ها شامل موارد زیر می شود:
1. مالیات نظارت بر ایمنی مسافر
عوارضی است که با نام نظارت بر ایمنی مسافر از مسافرین دریافت می شود و با کد I6 در بلیت نمایش داده می شود؛ طبق آخرین بازنگری قانون مالیات های مستقیم سال 1401 خورشیدی، نرخ این عوارض در پروازهای داخلی معادل 30000 ریال و در پروازهای خارجی معادل 4 یورو می باشد و برای مسافر بزرگسال و کودک نرخ آن یکسان می باشد. نوزادان از پرداخت این مالیات معاف می باشند.
عوارضی است که به فرودگاه تعلق می گیرد و با کد LP در پروازهای داخلی نمایش داده می شود. میزان این عوارض معادل 70000 ریال می باشد. نرخ عوارض خدمات فرودگاهی برای مسافر بزرگسال به صورت کامل، مسافر کودک معادل ۵۰ درصد و برای مسافر نوزاد، معادل ۱۰ درصد نرخ پایه بلیت لحاظ می شود.
این عوارض برای سازمان هلال احمر می باشد و با کد 6H در بلیت نمایش داده می شود. مبلغ این عوارض معادل 1 درصد نرخ پایه بلیت می باشد؛ بنابراین مبلغ آن با توجه به نرخ بلیت، برای مسافر بزرگسال و کودک متفاوت می باشد. نوزادان از پرداخت این مالیات معاف می باشند.
این عوارض به صورت ارزش افزوده برای تمام پروازهای داخلی اعمال می گردد و با کد VA در بلیت نمایش داده می شود؛ نرخ این عوارض معادل 9 درصد نرخ پایه بلیت می باشد.
قوانین و مقررات پروازهای داخلی
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، تغییرات احتمالی پرواز می بایست از طریق سامانه پیام کوتاه و یا ایمیل به مسافر اطلاع داده شود؛ بنابراین صحت اعتبار شماره تلفن همراه مسافر و پست الکترونیکی وی، بر عهده ی خریدار بلیت می باشد و هیچگونه مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، مسوولیت کنسل شدن پرواز، تأخیر و یا تعجیل در زمان انجام پرواز بر عهده ی شرکت هواپیمایی برگزار کننده ی پرواز است.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، امکان اصلاح نام مسافر پس از صدور بلیت وجود ندارد و اورامان سیر تهران، هیچگونه مسوولیتی در قبال اطلاعاتی که به اشتباه وارد شده اند بر عهده ندارد.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، بلیت خریداری شده متعلق به شخصی است که بلیت برای وی و به نام وی صادر شده و غیر قابل انتقال به غیر می باشد؛ بنابراین در صورت عدم تطابق نام مسافر در بلیت با کارت شناسایی وی، پذیرش مسافر در فرودگاه انجام نخواهد شد و مسوولیت آن بر عهده ی مسافر خواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، مسافر نوزاد کمتر از 2 سال، مسافر خردسال بین 2 تا پایان 11 سال، و مسافر بزرگسال بیش از 12 سال سن دارند؛ بر این اساس در صورت عدم دقت خریدار در ورود اطلاعات اشتباه مربوط به سن مسافر، از پذیرش مسافر و صدور کارت پرواز جهت سوار شدن به هواپیما ممانعت به عمل می آید و مسوولیت آن بر عهده ی مسافر خواهد بود.
• شهروندان سالخورده به افراد بالای 65 سال اطلاق می شود که می توانند در برخی از خطوط هوایی از مزایای ویژه برخوردار شوند.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، خرید بلیت خردسال به تنهایی امکان پذیر نمی باشد و برای خرید بلیت این افراد به تنهایی، می بایست به توجه قوانین و مقررات کودک بدون همراه اقدام به خرید بلیت نمود. جهت اطلاع از شرایط و ضوابط و خرید بلیت کودک بدون همراه (UM) می توانید با بخش پشتیبانی اورامان سیر تهران و شماره 09193104363 تماس حاصل فرمایید.
• در بلیت پروازهای داخلی با نرخ مصوب سازمان هواپیمایی کشوری، قیمت بلیت برای مسافر بزرگسال به صورت تمام بها، مسافر خردسال معادل 50 درصد و مسافر نوزاد معادل 10 درصد از نرخ پایه بلیت می باشد.
• در پروازهای داخلی که به صورت چارتر ارایه می شوند، قیمت بلیت برای مسافر بزرگسال و خردسال یکسان می باشد.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، در صورت تمایل مسافر به خرید بلیت دو پرواز متوالی، بین پرواز ورودی و خروجی حداقل 3 ساعت بین رسیدن پرواز اول به مقصد و حرکت پرواز دوم می بایست فاصله باشد؛ در غیر این صورت مسوولیت غیر مجاز شدن پرواز دوم و از دست دادن آن (Illegal) بر عهده ی مسافر خواهد بود و هیچگونه مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• خریدار متعهد می شود حق تغییر بلیت و دست بردن در مفاد آن را به هر طریق را نداشته و فروش بلیت با قیمت بالاتر از مبلغ مندرج در بلیت را ندارد.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، چنان چه مسافر اقدام به رزرو و خرید بلیت از سایت یا شرکت هواپیمایی دیگری کرده باشد و از سایت شرکت اورامان سیر تهران www.oramanota.com به تهیه بلیت مشابه (Duplicate) اقدام نماید، شرکت هواپیمایی مجاز به لغو رزرو بلیت مسافر خواهد بود؛ لذا در صورت وقوع چنین مواردی هیچگونه مسوولیتی بر عهده ی وب سایت نخواهد بود و مسوولیت آن بر عهده ی شخص مسافر خواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، پذیرش مسافر در فرودگاه و کانتر پذیرش شرکت هواپیمایی، جهت صدور کارت پرواز برای سوار شدن به هواپیما منوط به ارایه کارت شناسایی معتبر (پاسپورت، کارت ملی، شناسنامه) می باشد.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، حضور مسافر در فرودگاه جهت پذیرش، در پروازهای داخلی 2 ساعت قبل از پرواز الزامی می باشد. کانتر پذیرش مسافر در پروازهای داخلی ۳۰ دقیقه قبل از پرواز بسته خواهد شد و مسافر حق هیچگونه اعتراضی نخواهد داشت.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، از پرواز افرادی که تست کرونای آن ها تا ۱۴ روز قبل از تاریخ پرواز مثبت بوده جلوگیری می شود؛ لذا مسوولیت عدم پذیرش مسافر و همچنین هزینه ی استرداد در شرایط مذکور بر عهده ی وی می باشد و هیچگونه مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، اخذ مجوز پزشکی از پزشک معتمد سازمان هواپیمایی کشوری، جهت پذیرش مسافران در فرودگاه در موارد زیر الزامی می باشد:
1- سوختگی های شدید
2- بیماران با فشار خون بالا
3- اختلالات خونی و کم خونی
4- بیماری های عفونی و مسری
5- غواصی قبل از بیست و چهار ساعت اول
6- بیماری های حاد اعصاب و روان مانند صرع یا تشنج
7- خانم های باردار
8- بیماران با شکستگی، گچ گیری و هرگونه عمل جراحی که نیاز به صندلی اضافه داشته باشد.
9- بیماری های حاد و جراحی های گوش و حلق و بینی و فک
شرایط کنسل کردن رزرو و عدم حضور مسافر در فرودگاه
طبق قوانین و مقررات سازمان هواپیمایی کشوری، ابطال جا و یا هرگونه تغییر در رزرو مسافر پس از صدور بلیت و نیز عدم حضور به موقع وی در فرودگاه (No Show) شامل هزینه می گردد. این هزینه طبق شرایط و قوانین کنسل کردن رزرو و عدم حضور مسافر در فرودگاه (CRCN) اعمال می گردد. هزینه ی فوق، فقط مشمول بلیت های داخلی می باشد و شامل بلیت های خارجی نمی گردد؛ طبق قوانین و مقررات جدید، در چارچوب ماده ۱۶۱ قانون برنامه پنجم توسعه سیاست و با توجه به آزادسازی نرخ های داخلی و تعریف کلاس های پروازی مختلف، شرایط مربوط به ابطال جا و یا تغییر رزرو پرواز بلیت های داخلی، از طرف شرکت های هواپیمایی برای هر یک از کلاس های نرخی در پروازهای مختلف تعیین شد. بدیهی است، مواردی هستند که هزینه ی بلیت به طور کامل و بدون هزینه ی جریمه مسترد می گردد؛ این موارد عبارتند از:
• تأخیر پرواز بیش از سه ساعت
• ابطال پرواز از سوی شرکت هواپیمایی
• از دست دادن پرواز دوم به علت تأخیر پرواز اول
• دلایل امنیتی و جلوگیری از پرواز مسافر
• فوت مسافر با ارایه گواهی فوت قبل از پرواز
• عدم فرود هواپیما در ایستگاه مقصد و بازگشت به مبداء
• عوض شدن تایپ هواپیما بدون اطلاع قبلی مسافر
• گران شدن بلیت حد فاصل بین زمان خرید و زمان پرواز
جهت اطلاع از شرایط و قوانین و مقررات کنسل کردن رزرو و عدم حضور مسافر در فرودگاه می توانید به لیست زیر مراجعه فرمایید.
قوانین و مقررات پرواز خارجی
• طبق قوانین و مقررات انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، ارایه پاسپورت معتبر و مدارک مورد نیاز کشور مقصد جهت پذیرش مسافر، به کانتر پذیرش شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز الزامی می باشد.
• طبق قوانین و مقررات بین المللی، مسوولیت مشکلات به وجود آمده در روند اجرای پرواز در فرودگاه های مبداء و یا مقصد، از قبیل تغییر برنامه ی پرواز و یا کنسلی پرواز به علل مختلف، بر عهده ی شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز می باشد و هیچگونه مسوولیتی در این رابطه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• طبق قوانین سازمان هواپیمایی کشوری، صحت اعتبار پاسپورت و مسوولیت کنترل عدم ممنوعیت خروج مسافر بر عهده ی وی می باشد و هیچگونه مسوولیتی در این رابطه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود. کاربران گرامی می توانند در صفحه ی اصلی سایت، بخش اطلاعات مفید سفر، ممنوعیت خروج مسافر را استعلام نمایند.
• طبق قوانین و مقررات بین المللی، چنان چه اعتبار پاسپورت کمتر از 6 ماه باشد، از خروج مسافر در فرودگاه جلوگیری می شود و مسوولیت آن بر عهده ی مسافر می باشد و هیچگونه مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، حضور مسافر جهت پذیرش در فرودگاه 3 ساعت قبل از پرواز الزامی می باشد؛ بدیهی است، کانتر پذیرش مسافر در پروازهای داخلی 45 دقیقه قبل از پرواز بسته خواهد شد و مسافر حق هیچگونه اعتراضی نخواهد داشت.
• قبل از خرید بلیت، تاریخ بلیت را با تاریخ ویزا مطابقت دهید؛ در صورت مغایرت تاریخ ها مسوولیت آن بر عهده ی مسافر می باشد و هیچگونه مسوولیتی در این رابطه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• به کاربران گرامی توصیه می شود به منظور کاهش احتمالی ضرر و زیان در صورت وقوع شرایط اضطراری، قبل از خرید بلیت پروازهای خارجی، به نوع بلیت اعم از چارتری و سیستمی توجه نمایند؛ و پیش از خرید بلیت، قوانین پرواز و شرایط استرداد آن را به دقت مطالعه کنند و در صورت وجود هرگونه سؤال و یا ابهام با همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت اورامان به شماره 09193104363 تماس حاصل فرمایید.
• طبق قوانین و مقررات انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، هرگونه تغییر در رزرو شامل تغییر مسیر، تغییر کلاس پروازی، تغییر تاریخ و یا کنسل کردن بلیت (Refund) در پروازهای سیستمی شرکت های هواپیمایی مستلزم جریمه خواهد بود؛ و میزان جریمه ی آن توسط شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز تعیین می گردد.
• در صورت کنسل کردن رزرو و استرداد مبلغ بلیت در پروازهای سیستمی، طبق قوانین و مقررات شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز عمل می شود و مبلغ جریمه ی کنسلی و کارمزد انتقال وجه از مبلغ پرداخت شده برای بلیت کسر می شود و مابقی مبلغ طی 24 ساعت تا 72 ساعت کاری به حساب خریدار بلیت واریز می گردد.
• طبق قوانین و مقررات بین المللی، در پروازهای چارتری امکان کنسل کردن پرواز و یا تغییر رزرو وجود ندارد؛ به همین جهت در صورت خرید بلیت پروازهای چارتری و غیر قابل استرداد (Not Refundable)، شرکت اورامان سیر تهران مطابق قوانین قادر به پرداخت وجه استرداد مبلغ به کاربران نمی باشد؛ و مسوولیت این مورد بر عهده ی مسافر خواهد بود و هیچگونه مسوولیتی در این رابطه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات بین المللی، صدور بلیت یکطرفه زمانی امکانپذیر خواهد بود که یکی از شرایط زیر حاکم باشد:
1. اقامت دایم و یا موقت کشور مقصد
2. ویزای بلندمدت با تاریخ انقضای بیش از یکسال
3. داشتن بلیت پرواز برای ادامه مسیر
• در پروازهای اتصالی (Connection)، که از طریق کشورهای عضو شنگن انجام می شود، توقف بیش از 8 ساعت در این کشورها، مستلزم دریافت ویزای ترانزیت می باشد؛ و در صورت عدم دریافت ویزای ترانزیت کلیه مسوولیت آن بر عهده ی شخص مسافر خواهد بود و هیچگونه مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• طبق قوانین و مقررات انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، چنان چه مسافر دو پرواز متوالی به صورت مستقیم داشته باشد، حداقل زمان اتصال بین پرواز ورودی و خروجی 4 ساعت می باشد. بنابراین، می بایست بین رسیدن پرواز اول به مقصد و حرکت پرواز دوم فاصله باشد؛ در غیر این صورت مسوولیت غیر مجاز شدن پرواز دوم و از دست دادن آن (Illegal) بر عهده ی مسافر خواهد بود و هیچگونه مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود.
• پرداخت عوارض خروج از کشور (Departure Tax)، مالیات شهری (City Tax) و مالیات مسافرتی (Tourism Tax) در کشور مقصد نهایی بر عهده ی مسافر می باشد و مسوولیتی در این زمینه متوجه شرکت اورامان سیر تهران نخواهد بود. مسافران محترم با مراجعه به صفحه اصلی سایت و بخش اطلاعات سفر می توانند عوارض خروج از کشور خود را به صورت آنلاین پرداخت نمایند.
قوانین بار مسافر و محدودیت های قانونی
کاربران گرامی لازم است جهت اطلاع از قوانین و مقررات بار شرکت های هواپیمایی، هنگام رزرو بلیت بخش قوانین بار را مطالعه نمایند و در صورت وجود هرگونه سؤال یا ابهام، با همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت اورامان سیر تهران و یا شماره 09193104363 تماس حاصل فرمایند.
طبق قوانین و مقررات تدوین شده از سوی انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا)، بار مسافر در پروازهای داخلی و خارجی به دو صورت پذیرش می گردد:
• بار غیر قابل بررسی (Unchecked Baggage)
بار غیر قابل بررسی، باری است که مسافر به قسمت بار تحویل نمی دهد و توسط خود مسافر در کابین هواپیما نگهداری و حفاظت می شود؛ به همین جهت، به آن بار کابین یا بار دستی (Cabin Baggage) نیز گفته می شود. طبق قانون یاتا مقدار این بار با توجه به نوع هواپیما از 5 کیلوگرم تا 9 کیلوگرم متغیر می باشد و شامل پالتو، شال یا پتو، چتر یا عصا، کیف دستی، مجله یا کتاب، دوربین فیلمبرداری یا عکاسی، لپ تاپ، گهواره کودک، صندلی چرخدار بیمار و نیز تعدادی از اشیای جزیی دیگر می گردد.
• بار قابل بررسی (Checked Baggage)
بار قابل بررسی، باری است که هنگام پذیرش مسافر در کانتر پذیرش شرکت هواپیمایی ابتدا وزن می شود؛ سپس وزن آن از نظر اضافه بار، طبق کلاس پروازی مشخص می شود و در نهایت روی آن بر چسب مخصوص بار (Tag) زده می شود و پس از فرایند پذیرش از مسافر تحویل گرفته می شود. این بار پس از تحویل، توسط شرکت هواپیمایی حمل کننده ی مسافر در کابین بار هواپیما جایگذاری و حمل شده و در طول سفر نزد شرکت هواپیمایی باقی می ماند و در پایان سفر در فرودگاه به مسافر تحویل داده می شود. بدیهی است، هنگام خروج مسافر از سالن تحویل بار، برچسب داده شده به مسافر، جهت تطبیق جامه دان با صاحب آن، کنترل می گردد. بار قابل بررسی به دو روش محاسبه می گردد:
در این روش، مقدار بار مجاز مسافر در بلیت به صورت وزنی نمایش داده می شود؛ طبق قانون یاتا میزان بار مجاز برای کلاس اکونومی یا توریستی معادل ۳۰ کیلوگرم، برای بیزنس کلاس معادل ۴۰ کیلوگرم و برای کلاس درجه یک معادل ۵۰ کیلوگرم می باشد. البته در شرکت های هواپیمایی این میزان بار با توجه به کلاس های نرخی مختلف متفاوت می باشد. البته برخی از خطوط هوایی در پاره ای از ایام سال، در برخی از مسیرها محدودیت هایی را از نظر پذیرش بار مسافر در نظر می گیرند که آن را از قبل در بخشنامه های خود مشخص می کنند. میزان پذیرش بار بر اساس سیستم وزنی با توجه به نوع مسافر یا نوع مسیر تفاوتی ندارد؛ البته میزان بار مجاز مسافر نوزاد 10 کیلوگرم در تمامی مسیرها می باشد. همچنین میزان بار مجاز در تمام مسیرهای داخلی معادل 20 کیلوگرم می باشد.
2. سیستم بسته ای (Piece System)
در روش بسته ای، مقدار بار مجاز مسافر در بلیت به صورت بسته ای نمایش داده می شود؛ در این روش اجازه ی حمل دو چمدان به عنوان بار مجاز برای هر مسافر وجود دارد. حداکثر وزن هر چمدان 23 کیلوگرم می باشد و اندازه ی هر چمدان با احتساب طول و عرض و ارتفاع نباید بیش از 158 سانتی متر باشد. روش بسته ای، در پروازهایی اعمال می شود که به مقصد کانادا و یا آمریکا انجام می شود و در سایر نقاط دنیا روش وزنی معمول می باشد.
محدودیت های مسافر هنگام خروج از فرودگاه
• انواع سلاح گرم شامل سلاح های نظامی، تفنگ های شکاری و ساچمه زن
• سلاح های اسباب بازی که شباهت زیاد به سلاح های حقیقی دارند.
• انواع سلاح سرد شامل شمشیر، دشنه، کارد سنگی، انواع چاقو، تیغ موکت بری، تیغ جراحی، قیچی، پنچه بوکس و سایر اشیاء مشابه
• انواع مهمات شامل فشنگ ها، نارنجک ها، موارد منفجره از قبیل تی ان تی، سی 4، دینامیت، چاشنی های انفجاری موارد محروقه و آتش زای باروتی انفجاری
• انواع اسپری ها شامل گاز اشک آور، فلفلی، سمی و بی حس کننده
• مواد سریع الاشتعال شامل بنزین و کپسول های گاز مایع
محدودیت های قانونی مسافر به هنگام خروج از فرودگاه امام خمینی
• عدم رعایت حجاب اسلامی هنگام خروج از فرودگاه.
• خروج ارز از کشور برابر مصوبات ابلاغی از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران بیش از 6 هزار دلار برای هر مسافر ممنوع می باشد.
• به همراه داشتن وجه رایج کشور بیش از 5 میلیون ریال برای هر مسافر ممنوع می باشد.
• به همراه داشتن هرگونه ترشیجات، سرکه و الکل ممنوع می باشد.
• به همراه داشتن هرگونه اسپری قابل احتراق که دارای برچسب اشتعال می باشد ممنوع است.
• خروج هرگونه مواد مخدر و مشتقات آن ممنوع بوده و فرد حامل تحت پیگرد قضایی قرار خواهد گرفت.
• خروج هرگونه مشروبات الکلی به همراه مسافر ممنوع و حامل آن تحت پیگرد قضایی قرار می گیرد.
• همراه داشتن سگ فقط با اوراق شناسایی و حمل در سبد مخصوص حیوانات و با اخذ مجوز از سوی واحد قرنطینه فرودگاه مجاز می باشد.
• خروج زیورآلات شخصی همراه مسافر شامل انواع مصنوعات طلا، نقره و پلاتین در مجموع حداکثر تا سقف 150 گرم مجاز است.
• خروج ظروف و مصنوعات نقره به جز زیورآلات، حداکثر تا سقف 3 کیلوگرم مجاز است، مشروط بر آن که این ظروف در زمره ی آثار تاریخی و فرهنگی محسوب نشود.
• خروج کالای ایرانی به هر میزان، مشروط بر آن که جنبه ی تجاری نداشته باشد و کالا برای فروش نباشد مجاز است.
• خروج ابزار و یا وسایل حرفهای به همراه مسافر به قصد برگشت کالا، منوط به اعلام و موافقت قبلی از سوی گمرک است.
• خروج هرگونه مشروبات الکلی به همراه مسافر ممنوع و حامل آن تحت پیگرد قضایی قرار می گیرد.
• به همراه داشتن هرگونه ترشیجات، سرکه و فرآورده های الکلی ممنوع می باشد.
• خروج هرگونه مواد مخدر و مشتقات آن ممنوع بوده و فرد حامل تحت پیگرد قضایی قرار خواهد گرفت.
• خروج فرش دستبافت بیش از 20 متر مربع برای هر مسافر ممنوع می باشد.
• خروج فرش های نفیس ممنوع می باشد.
• خروج فرش دستبافت به مقاصد عراق، عربستان وسریه ممنوع می باشد.
• به همراه داشتن هرگونه اسپری قابل احتراق که دارای برچسب اشتعال می باشد ممنوع است.
• خروج هرگونه سلاح و مهمات که فاقد مجوز می باشد ممنوع می باشد.
• خروج خشکبار بیش از 10 کیلوگرم و زعفران بیش از 100 گرم ممنوع می باشد.
• خروج خاویار از فرودگاه بیش از 125 گرم برای هر مسافر ممنوع می باشد.
• همراه داشتن سگ فقط با اوراق شناسایی و حمل در سبد مخصوص حیوانات و با اخذ مجوز از سوی واحد قرنطینه فرودگاه مجاز می باشد.
محدودیت های قانونی مسافر هنگام ورود به فرودگاه امام خمینی
طبق ماده ی 138 آیین نامه اجرایی قانون امور گمرکی کشور، مسافرین ورودی اعم از ایرانی یا غیر ایرانی، میتوانند علاوه بر اسباب مستمل همراه خود که از حقوق ورودی معاف است، متناسب با مدت زمان اقامت شان، سالی یک بار کالای نو به ارزش 80 دلار را به شرط غیر تجاری بودن و نداشتن ممنوعیت شرعی و قانونی با معافیت ترخیص نمایند؛ این معافیت شامل کالاهای حجیم از قبیل یخچال و یخچال فریزر، کولر گازی، جارو برقی، تلویزیون، لباسشویی، ظرفشویی، اجاق گاز و رادیو ضبط غیر پرتابل نمیگردد.
• ورود ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بی نام برای هر مسافر ورودی در مجموع تا سقف 10 هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز بوده و مازاد بر آن ضمن اظهار به گمرک و رعایت تشریفات مربوطه نیازمند اقدامات بانکی مربوطه می باشد.
• ورود زیورآلات ساخته شده از طلا و نقره و پلاتین همراه مسافر از قبیل گردن بند، دست بند،گوشواره، انگشتر، النگو و ... برای مصارف شخصی به صورت واحد (از هر کدام یک عدد و در مورد گوشواره یک جفت و النگو شش عدد) در مجموع تا سقف 150 گرم مجاز خواهد بود و مازاد بر آن نیاز به کسب مجوز از بانک مرکزی دارد.
• ورود حیوانات و پرندگان وحشی و غیره منوط به ارایه گواهی از سازمانهای مرتبط با کشور مبداء، گواهی بهداشت و تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست ایران خواهد بود.
• طبق قانون ورود سگ و گربه ممنوع است و حیوانات و پرندگان اهلی و غیر آن ها منوط به ارایه گواهی بهداشت از کشور مبدا و تاییدیه سازمان دامپزشکی با در نظر گرفتن مقررات قانونی کشور است. (قرنطینه حیوانی)
• طبق ماده 122 قانون امور گمرکی ورود پرندههای کنترلی، از جمله هلی کوپتر و کواد کوپترها و مواردی از این دست مشمول اخذ مجوز قانونی است و چنان چه افراد در زمان خروج از کشور این وسیله را به همراه دارند، میبایست مراتب را به گمرک اعلام نمایند.
• ورود دارو و هرگونه مکمل غذایی مشمول اخذ مجوزهای قانونی از قبیل وزارت بهداشت، به علاوه حقوق ورودی یا انجام تشریفات تجاری میگردد.
• ورود سیگار برای هر نفر مسافر به میزان یک باکس معادل 200 نخ یا 50 عدد سیگار برگ مجاز است. میزان مجاز تنباکو برای هر مسافر 250 گرم است.
• جاسازی هرگونه کالا و اختفای آن از دید مأموران گمرک قاچاق تلقی می شود و مشمول مقررات مربوط به قاچاق کالا خواهد بود.
• هزینههایی که بابت اضافه بار از مسافرین توسط شرکتهای حمل و نقل دریافت میشود، هیچ گونه ارتباطی با حقوق ورودی گمرکی ندارد و این شرکت ها با توجه به شرایط و مقررات خود بار همراه مسافر را پذیرش مینمایند، اما ملاک ارزیابی در گمرک ارزش کالا است.
• از تحویل گرفتن کالای دیگران خودداری نمایید؛ چرا که هرگونه مسوولیت قانونی آن بر عهده ی شما است و چنان چه هر نوع تخلف گمرکی کشف شود شما باید پاسخگو باشید.
• حتی الامکان سبک سفر نمایید، تا با کاهش زمان تحویل کالا در کمترین زمان ممکن تشریفات گمرکی را به پایان رسانید.
• هنگام خروج از کشور چنان چه بیمار هستید و دارو همراه خود دارید، می بایست حتماً نسخه ی پزشک را همراه داشته باشید.
مقررات ورود و خروج حیوان همراه مسافر
• ارایه اصل و کپی گواهی بهداشتی اخذ شده از ادارات دامپزشکی دولتی کشور
• ارایه اصل و کپی شناسنامه بهداشتی حیوان با درج مشخصات واکسن های تلقیح شده چندگانه و بخصوص واکسن هاری
• ارایه اصل و کپی صفحه اول گذرنامه (درج نام مسافر و شماره میکروچیپ حیوان؛ در مورد پرندگان حلقه پا در گواهی و شناسنامه بهداشتی الزامی می باشد)؛ لازم به ذکر است مدارک فوق الذکر باید حداقل چهار ساعت قبل از پرواز به دفتر قرنطینه دامپزشکی مستقر در فرودگاه ارایه گردد.
• منظور از حیوان همراه مسافر (برای ورود به کشور و یا خروج از کشور) سگ، گربه و پرندگان زینتی است؛ همچنین ورود و خروج سایر حیوانات از قبیل خزندگان و آبزیان و بسیاری دیگر، خوراک و مکمل ها، داروها و مواد دیگر مربوط به حیوانات و نیز فرآورده های خام با منشاء دامی به صورت همراه مسافر و در کابین هواپیما ممنوع می باشد.
• در خصوص حیواناتی که قبلاً با دریافت گواهی بهداشتی از ادارات دامپزشکی دولتی ایران از کشور خارج شده باشند، می بایست جهت بازگشت به کشور، نسبت به اخذ گواهی بهداشتی از دامپزشکی دولتی کشور مبدأ (کشور خارجی) اقدام نمایند.
• در صورت کامل بودن مدارک بهداشتی، پرندگان همراه مسافر پس از نمونه برداری و اخذ نتایج آزمایشگاهی و در صورت تأیید سلامت قابل ترخیص می باشد.
• تعداد مجاز حیوانات خانگی همراه مسافر جهت ورود و خروج، سگ و گربه از هر گونه دو قلاده (حداکثر چهار قلاده)، و پرنده از هرگونه دو قطعه (حداکثر ده قطعه) می باشد.
• خروج گونه های پرندگان خاص و در حال انقراض، مستلزم ارایه تأیید شده از طرف سازمان حفظ محیط زیست می باشد؛ همچنین، ورود آن مستلزم ارایه تأییدیه کنوانسیون تجارت بینالمللی گونههای جانوران و گیاهان وحشی در حال انقراض (CITES) از کشور مبدأ می باشد.
• خروج حیوان و پرنده به صورت بدون مسافر (پستی یا باربری) مستلزم هماهنگی با کشور مقصد بوده و اطلاع از قوانین قرنطینه ای کشور مقصد و رعایت آن ها و مسوولیت هرگونه عواقب و خسارات ناشی از عدم هماهنگی بر عهده ی صاحب حیوان می باشد.
• ورود حیوان و پرنده به صورت بدون مسافر و از طریق پستی و یا گمرک تجاری (باربری) ممنوع می باشد.
• حیوان و پرنده، در صورتی همراه مسافر تلقی می گردد، که علاوه بر داشتن مدارک مندرج در بخش مقررات ورود حیوان همرا ه مسافر، از طریق سالن مسافری فرودگاه وارد و یا خارج گردد.
سؤالات مربوط به بلیت مسافر
• بلیت الکترونیک (E-Ticket) چیست؟
بلیت الکترونیک سندی است الکترونیک، که به عنوان رسید مسافر از طرف شرکت هواپیمایی یا نماینده ی قانونی آن صادر می شود. در بلیت الکترونیک، کلیه اطلاعات پرواز مربوط به مسافر در کامپیوتر ذخیره و ثبت شده و جهت تأیید رزرو یک رسید به مسافر برای مسافرت هوایی ارایه می گردد، که همان رسید در حکم کوپن پرواز بوده و برای تمام بخش های پروازی قابل اجرا خواهد بود.
• مزیت اصلی بلیت الکترونیک نسبت به بلیت کاغذی چیست؟
مسافر می تواند بدون ارایه رسید، در فرودگاه با ارایه کارت شناسایی معتبر به کانتر شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز کارت پرواز جهت سوار شدن به هواپیما دریافت نماید.
• آیا بلیت الکترونیک نیازی به پرینت گرفتن و نسخه ی چاپی دارد؟
خیر، در بلیت الکترونیک مسافر بدون نیاز به پرینت و ارایه نسخی چاپی، با ارایه کارت شناسایی معتبر می تواند جهت پذیرش و سوار شدن به هواپیما کارت پرواز دریافت نماید.
• آیا سایت شرکت جهانگردی و خدمات مسافرتی اورامان سیر تهران معتبر می باشد؟
عملیات خرید بلیت پرواز در وب سایت اورامان، مشمول مجموعه قوانین و مقررات تجارت الکترونیک می باشد و علاوه بر دارا بودن تمامی مجوزهای لازم از سازمان های ذیربط، دارای نماد تجارت الکترونیک (اینماد) می باشد.
• در سایت اورامان چه نوع خدمات پروازی ارایه می شود؟
کلیه خدمات مسافرت هوایی در قالب خرید بلیت پروازهای داخلی و خارجی اعم از سیستمی و چارتر خطوط هوایی معتبر دنیا در سایت اورامان موجود می باشد.
• بلیت پرواز کدامیک از ایرلاین ها را می توانم در سایت اورامان جستجو و خریداری نمایم؟
رزرو و خرید بلیت تمامی خطوط هوایی معتبر داخلی و خارجی، با پوشش دهی پروازهای داخلی ایران، پروازهای داخلی سایر کشورها و نیز پروازهای بین المللی در سایت اورامان موجود می باشد.
• آیا برای خرید بلیت پرواز عضویت در سایت اورامان الزامی می باشد؟
خیر
• چگونه می توانم در سایت اورامان ثبت نام نمایم؟
جهت عضویت در سایت اورامان می توانید به بخش ورود اعضاء در قسمت راست، بالای صفحه ی اصلی مراجعه فرمایید و با ورود اطلاعات خواسته شده ثبت نام خود را در سایت انجام دهید.
• آیا در سایت اورامان امکان رزرو و خرید بلیت پرواز تمام شهرهای خارجی وجود دارد؟
بله امکان رزرو بلیت پرواز برای تمام شهرهای اصلی و فرعی داخلی و خارجی وجود دارد.
• آیا در صورت عدم ارایه یک پرواز در سایت اورامان ، می توانم اقدام به خرید بلیت مورد نظر نمایم؟
بله، با همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت اوارامان تماس حاصل فرمایید و اقدام به رزرو و خرید بلیت پرواز مورد نظر خود نمایید.
• آیا می توانم قبل از رزرو خرید بلیت پرواز به صورت تلفنی مشاوره بگیرم؟
بله، در صورت نیاز به مشاوره، همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت اورامان از ساعت 8 صبح تا 12 شب، پاسخگوی شما عزیزان می باشند.
• چگونه می توانم از صحت اعتبار رزرو بلیت خود در سایت اورامان مطمئن شوم؟
پس از صدور بلیت و دریافت آن، با مراجعه به سایت شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز، با وارد کردن کد رزرو خود در بخش مدیریت رزرو، از صحت اعتبار آن مطمئن شوید.
• آیا دریافت کد تأیید رزرو به منزله ی صدور بلیت می باشد؟
خیر
• آیا پرداخت موفق لزوماً به معنای صدور بلیت پرواز می باشد؟
خیر
• در چه صورت از صدور بلیت خود در سایت اورامان مطمئن شوم؟
دریافت سند الکترونیکی بلیت پرواز از طریق اس ام اس و یا ایمیل، خرید شما قطعی شده است.
• در صورت عدم دریافت سند الکترونیکی بلیت پس از رزرو و خرید بلیت، چه اقداماتی باید انجام دهم؟
با پشتیبانی شرکت و شماره 09193104363 تماس حاصل فرمایید.
• چنان چه هنگام رزرو و خرید بلیت، در زمان اتصال به درگاه بانکی به مشکل برخوردم چه کنم؟
اگر بنا به هر دلیل پرداخت شما موفقیت آمیز نبود و پول بلیت از حساب شما کسر شد و تا 2 ساعت به حساب شما برگشت داده نشد، لطفاً خونسردی خود را حفظ کنید و با کارشناسان ما در بخش پشتیبانی شرکت اورامان تماس حاصل فرمایید.
در این خصوص می توانید با شماره ی 09193104363 آقای علیرضا فروهر (مدیر فنی شرکت اورامان) تماس حاصل فرمایید.
• چگونه می توانم به اطلاعات رزرو خود به صورت آنلاین دسترسی داشته باشم؟
لطفاً وارد صفحه اصلی سایت اورامان شوید و در قسمت پیگیری رزرو اطلاعات خواسته شده را وارد کنید و بعد از آن رزروهای شما بازیابی خواهد شد.
• چنان چه تاریخ انقضای پاسپورت زیر 6 ماه باشد می توان به رزرو و خرید بلیت پرواز اقدام نمایم؟
حداقل اعتبار پاسپورت برای خرید بلیت هواپیما می بایست 6 ماه باشد.
• آیا جهت رزرو خرید بلیت در سایت اورامان محدودیتی از نظر تعداد مسافر وجود دارد؟
کاربران گرامی می توانند خرید بلیت، تعداد 9 مسافر بزرگسال و 4 مسافر خردسال را در یک رزرو ثبت نمایند.
• چنان چه تعداد مسافر بیش از 9 نفر باشد چگونه باید اقدام به خرید بلیت نمایم؟
طبق قوانین بین المللی، حداکثر تعداد مسافر ثبت شده با یک کد رزرو 9 نفر می باشد؛ در چنین مواردی می توانید از دو کد رزرو برای خرید بلیت استفاده کنید؛ به طور مثال اگر تعداد مسافر شما 12 نفر باشد، یکبار باید 9 نفر و بار دوم بایستی 3 نفر را با یک کد رزرو دیگر ثبت نمایید و اقدام به خرید بلیت پرواز کنید.
سؤالات مربوط به استرداد، تغییر رزرو و نام مسافر
• آیا در بلیت پروازهای سیستمی، امکان تغییر نام مسافر پس از صدور بلیت وجود دارد؟
خیر، تغییر نام بلیت مسافر مستلزم هزینه خواهد بود.
برخی از چارتر کنندگان تغییر نام مسافر را می پذیرند.
• آیا در صورت مغایرت نام مسافر با نام درج شده در بلیت پرواز، از صدور کارت پرواز جلوگیری می شود؟
بله
• آیا در بلیت پروازهای چارتری و سیستمی داخلی و خارجی امکان تغییر رزرو وجود دارد؟
در پروازهای چارتری خیر، ولیکن در پروازهای سیستمی امکان تغییر رزرو وجود دارد و مستلزم هزینه ی مجدد خواهد بود.
• آیا امکان استرداد بلیت در پروازهای سیستمی پس از خرید وجود دارد؟
بله، استرداد بلیت مستلزم هزینه خواهد بود و میزان آن با توجه به کلاس نرخی پرواز مسافر خواهد بود.
• آیا در پروازهای چارتری امکان استرداد بلیت پرواز وجود دارد؟
خیر، بلیت پروازهای چارتری غیر قابل استرداد می باشد و به طور کامل سوخت خواهد شد.
• چطور می توانم از شرایط استرداد بلیت و قوانین مربوط به آن مطلع شوم؟
هنگام رزرو بلیت با مرجعه به بخش قوانین
• در صورت عدم وجود قوانین هنگام رزرو می توان از قوانین موجود اطلاع یافت؟
بله با تماس با بخش پشتیبانی شرکت اورامان می توان از تمام قوانین موجود آگاهی یافت.
سؤالات مربوط به درخواست های ویژه در پرواز
• درخواست سرویس ویژه (SSR) در پرواز به چه معناست؟
تمامی سرویس های اضافه در طول پرواز که منوط به تأیید شرکت هواپیمایی می باشد و در صورت تأیید از طرف ایرلاین مستلزم هزینه است که از طرف ایرلاین مشخص می شود.
• به چه شکل می توانم درخواست هرگونه خدمات خاص در طول پرواز، داشته باشم؟
ابتدا بایستی بلیت خود را از سایت تهیه نمایید و پس از دریافت بلیت، طی تماس با همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت، اقدام به ثبت درخواست سرویس ویژه (SSR) نمایید، و در صورت امکان و تأیید آن از طرف شرکت هواپیمایی، سرویس فوق به بلیت شما افزوده می شود.
• مهم ترین درخواست های ویژه در پروازهای بین المللی شامل چه سرویس هایی می شود؟
1. در خواست ویلچیر داخل رمپ (Ramp Wheelchair)
2. در خواست ویلچیر تا بالای پلکان هواپیما (Step Wheelchair)
3. در خواست ویلچیر داخل کابین (Cabin Wheelchair)
4. درخواست برانکارد برای مسافر بیمار (Stretcher Case)
5. درخواست بار اضافه (Extra Baggage)
6. در خواست صندلی اضافه (Extra Seat)
7. درخواست نگهداری بار گرانبها در کابین (Bulky Baggage)
8. درخواست انواع غذاهای ویژه (Special Meal)
9. درخواست گهواره برای نوزادان (Basket)
10. درخواست حمل حیوان زنده (Animal in Hold)
11. درخواست حمل حیوان خانگی در کابین (Pet in Cabin)
12. درخواست ثبت مایل پرواز مسافران کثیر السفر (Frequent Flyer)
13. درخواست مهماندار برای کودک بدون همراه (Unaccompanied Minor)
14. درخواست حمل تجهیزات ورزشی (Sport Equipment)
درخواست غذای ویژه شامل چه نوع غذاهایی می شود؟
شامل غذاهای کم نمک، کم انرژی، کم پروتیین، کم کالری، غذای هندی، غذای بافت فیبر، گیاهی، غذای حلال، غذای کم فیبر، غذای کم قند، غذای کم چرب، غذای دریایی، غذای کودک و نوزاد
آیا تمام غذاهای ویژه در همه ی خطوط هوایی ارایه می شود؟
خیر، امکان سرو تمام غذاها با توجه به نوع خطوط هوایی متفاوت است.
• آیا درخواست خدمات ویژه (SSR) در پرواز در تمامی خطوط هوایی امکان پذیر است؟
خیر، ارایه هرگونه خدمات ویژه مستلزم تأیید آن از طرف شرکت هواپیمایی انجام دهنده ی پرواز می باشد و پس از تأیید ایرلاین می توان به ثبت آن اقدام نمود.
• آیا ثبت و انتخاب صندلی خاص پیش از پرواز وجود دارد و جزو درخواست ویژه محسوب می شود؟
در برخی از خطوط هوایی مانند قطرایرویز سرویس ویژه محسوب می شود و مستلزم هزینه می باشد؛ ولی در برخی از خطوط به صورت رایگان و به شکل آنلاین از طریق سایت شرکت هواپیمایی انجام می شود.
• آیا امکان انتخاب صندلی برای افراد سیگاری در پرواز وجود دارد؟
بله، در برخی از خطوط هوایی و در مسیرهای پروازی بلند مدت با هواپیماهای پهن پیکر، تعدادی صندلی جهت سیگار کشیدن تعبیه شده است.
• آیا امکان انتخاب صندلی هواپیما در خطوط هوایی داخلی وجود دارد؟
به طور کلی در حال حاضر در اکثر خطوط هوایی داخلی به جز چند شرکت هواپیمایی امکان انتخاب صندلی هواپیما وجود ندارد.
• در حال حاضر کدامیک از خطوط هوایی داخلی می توان به انتخاب صندلی هواپیما اقدام نمود؟
سپهران، ایران ایر تور و ماهان
سؤالات مربوط به مسافران خاص
• مسافران خاص (SP) به چه مسافرینی اطلاق می شود؟
کلیه مسافرینی که به دلایل مختلف مانند مسافرین عادی نمی توانند سوار هواپیما شوند و نیازمند خدمات خاص می باشند.
• مسافران خاص شامل کدام گروه از مسافران می شوند؟
مسافران معلول، مسافر نابینا، مسافر ناشنوا، مسافر بیمار روی صندلی چرخدار، مسافر بیمار روی برانکارد، مسافران تبعیدی، مسافر غیرمجاز، مسافران وی آی پی، خانم های باردار و کودک بدون همراه (UM)
• مسافر معلول (Incapacitate Passenger) به چه مسافری اطلاق می شود؟
مسافر ناتوان که حالت یا وضعیت فیزیکی، روحی و یا پزشکی او مستلزم رسیدگی و توجه خاص انفرادی می باشد و جهت مسافرت هوایی احتیاج به مراقبت های ویژه دارد.
• مسافر بیمار روی صندلی چرخدار (Wheelchair Passenger) به چه مسافری گفته می شود؟
مسافر بیمار که قادر به سوار شدن یا پیاده شدن از پلکان هواپیما نمی باشد و بایستی با صندلی چرخدار از پله های هواپیما بالا و پایین برده شود.
• مسافر بیمار روی برانکارد (Stretcher Passenger) شامل چه شرایطی می باشد؟
مسافر بیماری که روی برانکارد به داخل هواپیما حمل می شود و در طول پرواز به صورت دراز کشیده می باشد.
• آیا امکان درخواست برانکارد برای مسافر بیمار در تمام پروازها وجود دارد؟
خیر، امکان تعبیه برانکارد در تمام پروازها و هواپیماها وجود ندارد.
• جهت درخواست برانکارد برای مسافر بیمار از چه طریق می توان اقدام نمود؟
برای حمل چنین مسافرانی می بایست ۷۲ ساعت قبل از پرواز با دفتر شرکت هواپیمایی و یا با همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت اورامان تماس حاصل فرمایید.
• چه فاکتورهایی برای خانم های باردار (Pregnant Passenger) جهت مسافرت هوایی وجود دارد؟
سن بارداری، نوبت بارداری، طول پرواز و گواهی پزشک معتمد سازمان هواپیمایی کشوری
بله
• در پروازهای بیشتر از دو ساعت، سن بارداری مجاز، برای بارداری اول چقدر خواهد بود؟
کمتر از 28 هفته
• آیا امکان سفر هوایی برای خانم های خانم های باردار با سن بارداری بالای 35 هفته وجود دارد؟
خیر، طبق قانون یاتا در تمامی خطوط هوایی منع سفر وجود دارد و در صورت سفر مسسولیت آن بر عهده مسافر خواهد بود.
• کودک بدون همراه (Unaccompanied Minor) به چه مسافری گفته می شود؟
مسافری است که در رده ی سنی خردسال از 8 تا 12 سال قرار دارد و طبق قوانین و مقررات خاصی به تنهایی و با حضور مهماندار همراه سفر می کند.
• آیا پذیرش کودک بدون همراه در تمام خطوط هوایی وجود دارد؟
خیر
• آیا تخفیف خردسال به نرخ کودک بدون همراه تعلق می گیرد؟
خیر، مانند نرخ بزرگسال محاسبه می شود.
خیر، بلیت مسافر کودک بدون همراه باید توسط شرکت هواپیمایی صادر شود.
با همان شرکت و اولین پرواز و اعمال تمام هزینه ها به مبداء برگردانده می شود و تحویل بستگانش می شود.
• مسافر اخراجی (deportee Passenger) به چه مسافری گفته می شود؟
مسافری که به صورت غیر قانونی وارد کشوری شده است و بنا به درخواست مقامات رسمی آن کشور باید خاک آن سرزمین را ترک نماید.
• مسافر غیرمجاز (Inadmissible Passenger) به چه مسافری اطلاق می گردد؟
مسافرینی که به دلایلی از جمله نداشتن مدارک بهداشتی معتبر، نداشتن ویزا و یا موارد دیگر مورد پذیرش مقامات هواپیمایی کشوری ایستگاه مقصد قرار نمی گیرند و بایستی خاک آن کشور را ترک نمایند.
• آیا بین مسافر اخراجی و غیر مجاز تفاوتی وجود دارد؟
بله، مسافر اخراجی به صورت غیر قانونی وارد خاک یک کشور می شود؛ ولیکن مسافر غیر مجاز به صورت قانونی وارد خاک یک کشور می گردد.
• منظور از مسافر No Show چیست؟
مسافری است که در زمان پرواز در فرودگاه حضور نمی یابد و پرواز خود را از دست می دهد؛ همچنین به مسافری که در محدوده ی 24 ساعت مانده به پرواز، رزرو خود را تغییر دهدو یا کنسل نماید گفته می شود.
• منظور از مسافر Go Show چیست؟
منظور مسافری است که به کانتر پذیرش مسافر در فرودگاه مراجعه می کند و کارت پرواز برای وی صادر می شود، ولیکن به پرواز مراجعه نمی کند.
• به چه مسافری کثیرالسفر (Frequent Flyer) می گویند؟
مسافری که به طور مداوم و متناوب سفر می کند و می تواند با توجه به امتیازاتی که بر پایه مایل مسیر هوایی بدست می آورند از مزایای خاص برخوردار شوند.
• مسافر وی آی پی (VIP) به چه مسافری گفته می شود؟
به شخصیت های مهم که دارای هویت های شناخته شده هستند مسافر وی آی پی گفته می شود و مسافرت آن ها از طریق جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه انجام می شود.
• جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه (CIP) چیست؟
جایگاه تشریفات اختصاصی به مکانی در فرودگاه اطلاق میشود که در آن خدمات ویژهای به افراد مهم از نظر پرستیژ اجتماعی ارایه می شود؛ و هدف از ارایه خدمات به این قبیل افراد این است که آن ها بتوانند پرواز امن، راحت و بی دغدغهایی را قبل و بعد از سفرهای کاری و یا شخصی مهمشان تجربه نمایند.
• آیا همه ی مسافران می توانند از جایگاه تشریفات اختصاصی فرودگاه استفاده نمایند؟
بله، با صرف هزینه و درخواست رزرو جایگاه تشریفات اختصاصی می توانند از خدمات آن استفاده نمایند.
• آیا در سایت اورامان امکان رزرو آنلاین جایگاه تشریفات اختصاصی وجود دارد؟
بله، امکان رزرو آنلاین جایگاه تشریفات اختصاصی برای تمام فرودگاه های اصلی کشور در سایت اورامان فراهم می باشد.
سؤالات مربوط به بار و پذیرش مسافر در فرودگاه
• منظور از ارایه کارت شناسایی معتبر جهت پذیرش مسافر چیست؟
در پروازهای داخلی شناسنامه، کارت ملی و یا گواهینامه و در پروازهای خارجی پاسپورت
• جهت پذیرش و سوار شدن به هواپیما چه ساعتی برای مراجعه به فرودگاه الزامی می باشد؟
در پروازهای داخلی 2 ساعت و پروازهای خارجی 3 ساعت قبل از پرواز حضور مسافر در فرودگاه الزامی می باشد.
• چه زمانی کانتر پذیرش مسافر در فرودگاه بسته خواهد شد؟
در پروازهای داخلی 30 دقیقه و در پروازهای خارجی 1 ساعت قبل از پرواز کانتر پذیرش مسافر بسته خواهد شد.
• آیا در صورت بسته شدن کانتر پذیرش در فرودگاه، مسافر امکان اعتراض خواهد داشت؟
خیر و مسوولیت آن بر عهده ی شخص مسافر می باشد.
• میزان بار مجاز در پرواز چقدر می باشد؟
میزان بار مجاز بستگی به کلاس نرخی پرواز شما دارد؛ در پروازهای داخلی این میزان معادل 20 کیلوگرم، و در پروازهای خارجی کلاس های اکونومی 30 کیلوگرم، کلاس های بیزنس 40 کیلوگرم و کلاس های بیزنس 50 کیلوگرم می باشد.
• بار مجاز مسافر به چند دسته تقسیم می شود؟
بار کابین مسافر که مقدار آن با توجه به نوع هواپیما از 5 کیلوگرم تا 9 کیلوگرم متغیر می باشد؛ و باری که توسط کانتر پذیرش شرکت هواپیمایی انجام دهنده پرواز تحویل گرفته می شود و در مقصد به شما تحویل داده می شود.
• مقدار بار مجاز برای مسافر نوزاد چقدر می باشد؟
10 کیلوگرم در تمام پروازها
• چطور می توانم از میزان بار قطعی در پرواز مطلع شوم؟
هنگام رزرو بلیت با مراجعه به بخش قوانین بار
• آیا مسافر به جز بار دستی، می تواند اشیاء دیگری را با خود به داخل هواپیما حمل نماید؟
بله، مسافرین می توانند یک پالتو یا پتو، یک چتر یا عصا، یک کیف دستی، تعدادی مجله یا کتاب، یک دوربین عکاسی یا شکاری، گهواره ی کودک و نیز صندلی تاشو (ویلچیر) را با خود به داخل هواپیما حمل نمایند.
سؤالات مربوط به نرخ بلیت و تخفیفات خاص
• نرخ نهایی بلیت پرواز شامل چه مواردی می شود؟
نرخ پایه بلیت به علاوه مجموع نرخ مالیات های مربوطه، نرخ نهایی بلیت را تشکیل می دهد.
• در پروازهای داخلی چند نوع مالیات گرفته می شود؟
در حال حاضر پنج نوع مالیات به پروازهای داخلی تعلق می گیرد که شامل عوارض خدمات فرودگاهی، نظارت بر ایمنی مسافر، ارزش افزوده، هلال احمر
• آیا به عوارض و مالیات تخفیف مسافر تعلق می گیرد؟
خیر، به جز عوارض نظارت بر ایمنی مسافر که دارای معافیت نوزاد و تخفیف 50 درصد برای خردسالان می باشد، سایر عوارض های هلال احمر، خدمات فرودگاهی و ارزش افزوده به طور کامل دریافت می گردد و شامل تخفیف نمی شود.
• آیا در صورت استرداد بلیت پرواز، وجوه مربوط به عوارض برگردانده می شود؟
بله، به جز عوارض نظارت بر ایمنی مسافر، سایر مالیات ها در صورت عدم استفاده برگردانده می شود.
خیر
• خانواده ایثارگران از چه طریق می توانند اقدام به خرید بلیت نمایند؟
از طریق سایت رسمی شرکت هواپیمایی ایران ایر به آدرس ebooking.iranair.com و یا تماس با همکاران ما در بخش پشتیبانی شرکت اورامان
• آیا به خانواده ایثارگران تخفیف ایثارگری تعلق می گیرد؟
بله، در صورتی که مسافر ایثارگر (شهدا، جانبازان و آزادگان) دارای کارت ایثارگری قرمز، آبی و سبز با درصد بالای 25 درصد از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگری باشد.
• میزان تخفیف ایثارگری برای خانواده محترم ایثارگران به چه میزان می باشد؟
50 درصد
• آیا به معلولین سازمان بهزیستی تخفیف تعلق می گیرد؟
بله
بله، به خردسالان در پروازهای داخلی 50 درصد و در پروازهای خارجی 25 درصد و به نوزادان در تمامی پروازها 90 درصد تخفیف در نظر گرفته شده است.
• آیا در پروازهای چارتری امکان تخفیف برای مسافر خردسال وجود دارد؟
خیر، در پروازهای چارتری نرخ خردسال و بزرگسال یکسان می باشد.
سؤالات مربوط به خطوط هوایی و کلاس های پروازی
• شرکت های هواپیمایی از نظر مدل تجاری به چند دسته تقسیم می شوند؟
فول سرویس، کم هزینه و منطقه ای
• خطوط هوایی فول سرویس (Full Service) به چه خطوطی اطلاق می شود؟
به آن دسته از شرکت های هواپیمایی گفته می شود که به مسافرین خدمات کامل را با توجه به استاندارهای بین المللی تعریف شده ارایه می دهند؛ به همین جهت نرخ بلیت آن ها از سایر خطوط کم هزینه و منطقه ای بیشتر است. البته این نکته را باید در نظر داشت خطوط هوایی کامل در چه رده ای (دو ستاره، سه ستاره، چهار ستاره و یا پنج ستاره)، به ارایه سرویس دهی اقدام می کنند.
• به چه شرکت هایی خطوط هوایی کم هزینه (Low Cost Carrier) گفته می شود؟
شرکت هایی هستند که با حذف بسیاری از خدمات مسافرتی که در شرکت های هواپیمایی تمام سرویس ارایه می شود نرخ های کم تری دریافت می کنند.
• خطوط هوایی منطقه ای (Regional Airlines) چیست؟
خطوطی هستند که به طور محلی عمل می کنند و بدون درخواست قبلی جهت رزرو جا سرویس خود را در فرودگاه در اختیار مسافرین قرار می دهند.
• هواپیماهای تجاری از نظر کابین به چند دسته تقسیم می شوند؟
به دو دسته ی پهن پیکر (Wide Body) و بدنه باریک (ٔNarrow Body)
• وجه مشخصه ی اصلی هواپیماهای پهن پیکر از بدنه باریک در چیست؟
هواپیماهای پهن پیکر و بدنه باریک دارای تفاوت های بسیاری می باشند؛ ولیکن وجه مشخصه ی اصلی آن ها در تعداد راهروی هواپیما می باشد؛ هواپیماهای بدنه باریک تک راهرو بوده، ولیکن هواپیماهای پهن پیکر دارای دو راهرو می باشند.
• هواپیماهای پهن پیکر برای چه مسیرهایی استفاده می شوند؟
بیشتر برای مسیرهای بین المللی و شهرهای پرترافیک داخلی از نظر حجم مسافر
• آیا در سایت اورامان امکان تشخیص نوع هواپیما قبل از رزرو و خرید بلیت وجود دارد؟
بله
• آیا از روی کد هواپیما، قادر به تشخیص نوع هواپیما هستم؟
بله، کدهای 3 متعلق به هواپیماهای ایرباس، 7 بویینگ، M مک دانل داگلاس، 100 فوکر، CRJ بمباردیر، BAe بریتیش ایرواسپیس، ATR جت ملخی
• کدامیک از مدل های هواپیمای ایرباس پهن پیکر محسوب می شوند؟
ایرباس 300، 310، 330، 340، 350 و 380
• کدامیک از مدل های هواپیمای بویینگ پهن پیکر محسوب می شوند؟
بویینگ 747، 767، 777 و 787
• کدامیک از خطوط هوایی داخلی، در ناوگان پروازی خود دارای هواپیمای پهت پیکر ایرباس 340 می باشند؟
آسمان و ماهان
• کدامیک از خطوط هوایی داخلی، در ناوگان هوایی خود مجهز به هواپیمای پهن پیکر بویینگ 747 می باشند؟
ایران ایر و آسمان
شرکت هواپیمایی پارس ایر
• کدامیک از خطوط هوایی داخلی، در ناوگان پروازی خود مجهز به هواپیمای بریتیش ایروسپیس (BAe) هستند؟
ماهان، تابان و قشم ایر
• کدامیک از خطوط هوایی داخلی، در ناوگان پروازی خود مجهز به هواپیمای جت ملخی ای تی آر (ATR) می باشند؟
آسمان و ایران ایر
• آیا پس از رزرو و خرید بلیت امکان تغییر نوع هواپیما وجود دارد؟
بله با توجه به تصمیم شرکت هواپیمایی، امکان تغییر تایپ هواپیما در یک پرواز وجود دارد.
• کلاس های پروازی به چند دسته تقسیم می شوند؟
به سه دسته ی اصلی اکونومی (توریستی)، بیزنس (تجاری) و فرست کلاس (درجه یک)
• منظور از اندازه ی صندلی هواپیما در شرکت های هواپیمایی چیست؟
یکی از مواردی که برای ارزیابی اندازه ی صندلی هواپیما جهت راحتی مسافر در صندلی استفاده می شود و با دو مبنا محاسبه طول و عرض صندلی محاسبه می شود.
• منظور از طول صندلی هواپیما (Seat Pitch) چیست؟
فضای بین نقطه لبه جلویی یک صندلی و نقطه ی دیگر تا صندلی مقابل آن می باشد که به آن طول صندلی می گویند. به عبارت دیگر، طول صندلی در هواپیماهای خطوط هوایی اشاره به جای پا دارد و فضایی است که مسافر می تواند پایش را هنگام نشستن بر روی صندلی هواپیما دراز نماید.
• منظور از عرض صندلی هواپیما (Seat Width) چیست؟
فاصله ی عرضی از یک دسته ی صندلی تا دسته ی دیگر همان صندلی می باشد و مطابق استاندارد بین المللی از ۱۶ تا حداکثر ۵/۱۸ اینچ در کلاس اکونومی می باشد.
• کلاس پروازی درجه یک در پرواز شامل چه خدماتی می باشد؟
کلاس پروازی درجه یک، دارای بالاترین کیفیت صندلی و خدمات در یک شرکت هواپیمایی می باشد. کابین های این کلاس به شکل اختصاصی می باشند؛ و از نظر قرارگیری در هواپیماها، بلافاصله در پشت کابین خلبان تعبیه شده اند. صندلی های این کابین، با جای پا و عرض بیشتری نسبت به کلاس های دیگر طراحی شده اند و دارای تمامی امکانات فردی مورد نیاز مسافر از قبیل امکانات صوتی و تصویری شخصی، دسترسی به شبکه تلفن همراه و اینترنت داخل پرواز، خدمه کابین خصوصی می باشد.
• کلاس پروازی درجه یک (First Class) شامل کدامیک از کلاس های نرخی می شود؟
کلاس آلفا (A)، فکس (F)، راجر (R) و پاپا (P) کلاس های نرخی کلاس پروازی درجه یک محسوب می شوند.
• کلاس پروازی بیزنس (Business Class) به چه کلاسی اطلاق می شود؟
کلاس بیزنس، یکی دیگر از کلاس های پروازی در خطوط هوایی می باشد که با نام کلاب کلاس نیز شناخته می شود؛ این کلاس بین کلاس درجه یک و کلاس اکونومی می باشد. کابین بیزنس کلاس، در وسط هواپیما بین کابین درجه یک و کابین اکونومی تعبیه شده است. البته، چنان چه هواپیما فقط دارای دو کلاس پروازی اکونومی و بیزنس باشد این کلاس در قسمت جلوی هواپیما قرار خواهد گرفت.
• کلاس پروازی بیزنس شامل چند کلاس نرخی می شود؟
بله، کلاس های نرخی چارلی (C)، دیوید (D)، ایندیا (I) و زبرا (Z) در رده ی کلاس های ارزان بیزنس کلاس و کلاس نرخی جک (J) کلاس گرانتر بیزنس می باشند.
• آیا در کلاس پروازی بیزنس بین پروازهای دوربرد و داخلی تفاوتی وجود دارد؟
بله، در پروازهای دوربرد، کلاس تجاری تفاوتهای قابل ملاحظهای با کلاس اقتصادی دارد و صندلی های کابین بیزنس با توجه نوع مسیر و هواپیما تعبیه می شود؛ ولیکن در پروازهای داخلی یا منطقهای، این تفاوت چندان مشهود نیست و کلاس تجاری مزایای اندکی نسبت به کلاس اقتصادی دارد.
• کلاس پروازی اکونومی (Economy Class) به چه کلاسی گفته می شود؟
کلاس اکونومی که با نام کلاس اقتصادی یا توریستی شناخته می شود، پایین ترین سطح کلاس سفر با حداقل استاندارد ارایه ی خدمات در پرواز می باشد. موقعیت کابین اکونومی در قسمت انتهایی هواپیما بعد از کابین درجه ی تجاری واقع شده است. صندلی های این کلاس از نوع صندلی های جناقی بوده و معمولاً برای استراحت کمی (20 درجه) خم می شوند و شامل یک میز در پشت هر صندلی بوده که به سمت پایین باز می شود و برای نفر پشتی در نظر گرفته شده است.
• کلاس پروازی اکونومی، شامل چه کلاس های نرخی می شود؟
کلاس های نرخی بیکر (B)، هانی (H)، کینگ (K)، لیما (L)، نان (N)، مایک (M)، کویین (Q)، تانگو (T)، ویکتور (V) و ایکس (X) کلاس های ارزان و کلاس های نرخی ویلیام (W)، یانکی (Y) و شوگر (S)، کلاس های گران کلاس پروازی اکونومی محسوب می شوند.